zuil-2

Yoga

Bij van Zuilichem Zorg op locatie Oud Gastel bieden we in de avonduren Hatha-yoga lessen aan. Ideaal om je lichaam lenig en in topconditie te houden en voor de broodnodige ontspanning. De lessen worden gegeven door een zeer ervaren yogadocente en zijn geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Door yoga te beoefenen kom je dichter bij jezelf en sta je meer ontspannen en vitaler in het leven. Velen voelen zich na een yoga les als herboren.

Wat is Hatha Yoga?

Hatha Yoga wordt vooral in het Westen veel beoefend. Ha= zon en tha= maan en yoga= de verbinding tussen de zon en de maan. Zon en maan zijn symbolen voor de polariteiten in het menselijk wezen. De tegenstellingen kunnen zijn:

actief tegenover passief – mannelijk tegenover vrouwelijk – inademing tegenover uitademing – straling tegenover reflectie etc.

Door yoga word je bewust van deze tegenstellingen in jezelf en ga je deze met elkaar in verbinding brengen en in eenheid laten samenklinken. 

Hoe ziet een yoga les eruit?

De les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen. Er worden adem-, concentratie- en lichaamsoefeningen gedaan. Je wordt bewust van je eigen grenzen, zowel lichamelijk als geestelijk. Met de adem wordt de verbinding gelegd tussen lichaam en geest.

Een ieder beleeft de yoga op zijn/haar eigen manier. Het is geen prestatie sport, dus deze vorm van yoga is voor iedereen toegankelijk. Op het einde van de les, in de lange ontspanning, kunnen de opgedane ervaringen bezinken en een plekje krijgen in jezelf. Je kunt en mag hier alles loslaten en je komt tot een innerlijke rust en stilte. 

Wil je meer informatie over hatha-yoga?

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, dan kun je meer informatie opvragen of je direct opgeven voor de yoga via dit telefoonnummer: 06 38 12 89 11. Of neem eerst een kijkje op liasyoga.nl. Lisa heeft zich onder andere gespecialiseerd in adem- en ademtherapie, meditatie en yoga voor doelgroepen, zoals ouderen, kinderen en jongeren. Ook biedt zij yoga aan voor mensen met een lichamelijke beperking of een verstandelijke handicap.