Meisje met een geile muts en winterjas doet aan warm blijven tijdens de winter

Warm blijven tijdens de winter? Lees onze tips!

In deze koude wintermaanden dalen de temperaturen. Het is daarom van belang om extra zorg aan je lichaam te besteden. Je lichaam moet goed warm blijven. De koude temperaturen kunnen resulteren in stijve spieren en gewrichten. Om dit te voorkomen, hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet over hoe je warm blijft tijdens de winter.   

 

Tip 1: Een warming-up is een goede warmhouder

In de wintermaanden is het extra belangrijk dat je een warming-up doet voor je begint aan een activiteit. Het hoeft geen lange warming-up te zijn. Lichte rek- en strekoefeningen of bewegen in huis is al voldoende. Met een warming-up bevorder je je doorbloeding en warm je je spieren op.

 

Tip 2: Warm blijven tijdens de winter met extra laagjes kleding

Het geheim is natuurlijk om geschikte kleding te dragen voor koudere temperaturen. Als je je kleding in laagjes draagt, kun je je gemakkelijk aanpassen aan de temperaturen. Thermo kleding is een goede basislaag om jezelf warm te houden. Over deze laag kun jewater- en winddichte kleding dragen. Vergeet niet je handen, hoofd en voeten te bedekken! Trek handschoenen aan, doe een muts op en trek warme sokken aan.

 

Tip 3: Blijf actief in de winter door activiteiten te ondernemen

Door te bewegen blijf je warmte genereren. Binnenactiviteiten kun je altijd blijven voortzetten, daarnaast kun je op zoek gaan naar winterse buitenactiviteiten. Denk aan een winterwandeling, schaatsen en skiën/snowboarden. Door actief te blijven, blijft je lichaamstemperatuur op peil. Ook bevordert het de soepelheid van je spieren.

 

Tip 4: Drink voldoende voor goede hydratatie

In de winter vergeten mensen vaak te drinken omdat het minder warm is. Hydrateren is ook tijdens de koude temperaturen erg belangrijk. Door warme dranken te drinken, word je vanbinnen warm. Denk aan het drinken van thee, warme chocolademelk of soep.

 

Tip 5: Vergeet je voeten niet om warm te blijven tijdens de winter

Koude voeten kunnen jouw algehele lichaamstemperatuur beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat je je voeten warm houdt door warme sokken te dragen. Als het buiten koud en glad is, is het belangrijk dat je stevige schoenen draagt met een dikke zool met veel grip. Hierdoor voorkom je dat je uitglijdt en kruipt de kou niet door je schoen heen.

 

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!

Onze fysiotherapeuten weten hoe je je spieren en lichaam soepel houdt.  Heb je behoefte aan tips of adviezen voor het warm blijven tijdens de winter? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Je kunt ons bellen op 0165 51 22 57 of mailen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Lees meer berichten