zuil-2

Training Wervelkolom- management

Heb je gezondheidsproblemen die te maken hebben met jouw wervelkolom? Dan is in beweging blijven heel belangrijk. Maar hoe doe je dat? Wat kan en wat niet? Als het herstel van je wervelkolom gerelateerde klachten traag of niet naar wens verloopt, dan kan de training wervelkolommanagement (WKM) uitkomst bieden. Samen gaan we op zoek naar de oorzaken die een goed herstel bij jou in de weg staan.

Wat houdt de training wervelkolommanagement in?

Wervelkolommanagement is een methodisch plan van aanpak. Het uiteindelijke doel is, je dagelijks functioneren te optimaliseren, door middel van een gerichte therapie. Je krijgt veel achtergrondinformatie waardoor je beter inzicht krijgt wat je zelf kunt doen om zo snel mogelijk de controle te krijgen over je gezondheidsprobleem. Daarbij wordt ook gekeken naar persoonlijke en omgevingsgebonden factoren. Welke invloed heeft bijvoorbeeld het werk of jouw sociale omgeving op je functioneren? Hoe ga je om met emoties, hoe communiceer jij? Heb je bewegingsangst?

Fysieke training wervelkolommanagement

Daarnaast krijg je fysieke training, die zich niet alleen richt op afname van pijn maar vooral op verbetering van lichaamsfuncties en dagelijkse activiteiten. Dit houdt in dat je spieren gaat trainen om zo je stabiliteit, coördinatie, kracht, lenigheid, snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren. Je kunt de trainingen zowel individueel als in groepsverband, met lotgenoten, ondergaan. De training wordt begeleid door instructievideo’s, foldermateriaal en een reader. 

Voor wie is de training geschikt?

Alg

Nieuwsgierig geworden naar de training wervelkolommanagement?

Ben je nieuwsgierig of deze training geschikt is voor jou en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0165-512257. Ook kun je mailen naar info@vanzuilichemzorg.nl of het contactformulier op onze website invullen.