“Ik voel me veilig en vertrouwd bij Van Zuilichem Zorg”

Patiëntervaring Mevrouw Lambregts-Veeke (59)

Viereneenhalf jaar geleden is bij mevrouw Lambregts borstkanker geconstateerd. Na de chemo’s, borstbesparende operatie, okselkliertoilet en bestralingen zijn er helaas complicaties opgetreden en ervaart zij restklachten. Mevrouw Lambregts is daarvoor onder behandeling bij Van Zuilichem Zorg. Wij hebben haar gevraagd om haar ervaring over de behandelingen en haar revalidatie bij onze praktijk in Oud Gastel te delen.

Oncologische fysiotherapie
“Toen ik de diagnose borstkanker kreeg stond mijn wereld op z’n kop. Ik heb een zwaar traject achter de rug en gelukkig is alles nu stabiel. Naast fysieke klachten aan borst, nek en schouders vormt een oedeemarm een bron van zorg. Een vriendin heeft Van Zuilichem Zorg aanbevolen, omdat de praktijk gespecialiseerd is in oncologiefysiotherapie. Tijdens mijn traject heb ik daarom al aan de bel getrokken bij Van Zuilichem Zorg voor ondersteuning en hulp. Dit beviel meteen erg goed. Ik ben nu al 4 jaar onder behandeling bij huid- en oedeemtherapeut Liesbeth Molenaar en manueel therapeut & oedeemfysiotherapeut Marianne Walther.

Therapeuten zijn professioneel, warm, meedenkend en zeer attent
“Liesbeth behandelt één keer in de tien dagen het oedeem in mijn borst en arm en Marianne richt zich ook op mijn nek en schouders. Verder volg ik een beweegprogramma in de oefenzaal om mijn energie weer op te bouwen. De behandelingen bestaan voornamelijk uit massages en additioneel krijg ik zo nu en dan een behandeling met een apparaat. Ik heb Liesbeth en Marianne inmiddels goed leren kennen en ik ben super tevreden over beiden. Ze zijn professioneel, warm, meedenkend en zeer attent.”

Ruimte voor eigen inbreng
“Liesbeth kent mij inmiddels goed. Ze weet dat ik niet actief het internet afstruin naar informatie en oplossingen. Daarom stelt zij mij zelf bijvoorbeeld actief op de hoogte van allerlei oplossingen om mijn oedeemarm te behandelen. We bepalen vervolgens samen welke weg we gaan bewandelen. Er is ook ruimte voor eigen inbreng. Al met al dus een prima wisselwerking. Het is fijn om mensen als Marianne en Liesbeth te hebben die mij bijstaan bij mijn herstel. Als ik een vraag heb of er is iets, dan kan ik ze ook mailen of een appje sturen. Ze reageren dan heel snel, zodat ik weer verder kan.”

Iedereen bij Van Zuilichem Zorg zet een stap extra
“Wat iedereen bij Van Zuilichem gemeen heeft is humor en dat ze een stap extra voor je zetten. Van fysiotherapeut tot receptioniste aan toe. Als ik bijvoorbeeld erg moe ben en de oefenzaal eerder dan normaal verlaat, dan wordt dat negen van de tien keer opgemerkt en een gesprekje aangegaan. Wat mij tenslotte opvalt aan de praktijk is dat het personeel gestimuleerd wordt zich verder te specialiseren. Je bent daar echt in goede handen. Ik voel me heel veilig en vertrouwd bij Van Zuilichem Zorg.”