”Ik voel mij thuis bij Van Zuilichem Zorg”

Patiëntervaring Louise Claassen (75)

Voor Louise Claassen zijn onze locaties in Oud Gastel en Standdaarbuiten vertrouwde adressen. Zij komt al jaren af en aan onder behandeling. We hebben haar gevraagd om haar bevindingen met onze praktijk te delen. Louise: “Ik ben in de loop der jaren voor veel verschillende aandoeningen onder behandeling geweest en elke keer heel tevreden over de behandeling en de manier van omgang. Zo ben ik wel eens onder behandeling geweest voor een gebroken arm en pols, voor hielspoor en voor nek- en knieklachten.” 

“Voor mijn hielspoor heb ik toen shockwave therapie gekregen, voor mijn nekklachten acupunctuur en manuele therapie. Deze klachten zijn daarna niet meer teruggekomen. Nu ben ik wederom onder behandeling vanwege problemen met lopen. Ook heb ik te maken met boezemfibrilleren. Hiervoor ga ik binnenkort van start met een beweegprogramma in groepsverband bij Van Zuilichem Zorg.” 

Steeds slechter lopen

“Helaas kan ik steeds slechter lopen. Dit speelt al een paar jaar. Ik dacht altijd dat het aan mijn versleten heup lag. In april heb ik een nieuwe heup gekregen, maar ik bleef last houden van pijn en kon nog steeds niet goed uit de voeten. Na de heupoperatie heb ik geen revalidatie gevolgd, omdat dit niet door mijn zorgverzekering vergoed werd. Bovendien dacht ik dat ik dat zelf wel kon. Echter ik ging steeds slechter lopen, daarom zei ik tegen mezelf: ‘Louise, ga naar de fysio!’ Bij Van Zuilichem Zorg zagen ze dat de spier, die van mijn voet naar mijn heup loopt, helemaal vast zat. Ik ben toen in behandeling gekomen bij osteopaat Suzanne. Zij heeft mij heel goed geholpen. Ik heb vervolgens nog dry needling gekregen. Door deze behandelingen hebben ze de spier weer goed los gekregen. Het gaat nu gelukkig al stukken beter.”

 

“Trainen in groepsverband lijkt me gezellig en is de stok achter de deur die ik nodig heb”

 

Ontbreekt aan zelfdiscipline

“Ik ben nu nog wekelijks onder behandeling van Marije en doe dan voornamelijk oefeningen. Tevens krijg ik oefeningen voor thuis mee. Eerlijk gezegd ben ik daar nog niet zo goed in. Het ontbreekt een beetje aan zelfdiscipline. Wandelen doe ik niet graag, maar dat komt door mijn hartritmestoornis. Ik heb last van boezemfibrilleren en daardoor ben ik vaak moe. Mijn cardioloog heeft aangegeven dat ik meer moet bewegen om mijn conditie te verbeteren. Bij Van Zuilichem Zorg kan dat in groepsverband. Ik zag daar eerst tegenop want dat is nieuw voor mij. Ik was bang dat ik niet mee zou komen met de anderen. Marije stelde mij gerust en vertelde dat ik het beweegprogramma geheel in mijn eigen tempo kan doen. Het trainen in groepsverband lijkt me gezellig en is misschien die stok achter de deur die ik nodig heb. Ik merk dat ik echt aan mijn conditie moet gaan werken. Mijn hobby is tuinieren en daar wil ik wel van kunnen blijven genieten.”

 

“Het is er allemaal goed verzorgd en iedereen staat open voor een praatje.”

 

Oprechte aandacht

“Omdat ik al jaren bij Van Zuilichem over de vloer kom, voel ik mij er echt thuis. Ik ken ook veel therapeuten. Vraag mij alleen niet naar alle namen, want die weet ik niet. Binnen de praktijk hangt een rustige sfeer en het is er allemaal goed verzorgd. Het is er ook heel gezellig. Je kunt koffie pakken, een boekje lezen als je even moet wachten en iedereen zegt je altijd vriendelijk goedendag. Iedereen staat open voor een praatje. Alle therapeuten geven hun patiënt oprechte aandacht. Wat mij tevens opvalt, is dat het personeel onderling ook zo vriendelijk is naar elkaar. Bij ons op het dorp Oud Gastel, heeft Van Zuilichem Zorg gewoon een hele goede naam.”