Suzanne Kleyweg MSc.

Oncologiefysiotherapeut, Casemanager Revalidatiegeneeskunde

BIG-nr: 19910138004

Achtergrond
“Ik ben in 2008 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan Avans Hogeschool in Breda en ben toen in de 1e lijn gaan werken en kwam zo in aanraking met onder andere oedeem- en oncologie gerelateerde klachten. Omdat ik dit een enorm interessante doelgroep vond ben ik in 2010 de opleiding tot oedeemfysiotherapeut gaan volgen en anderhalf jaar later ben ik gestart aan de masteropleiding tot oncologiefysiotherapeut.  

Sinds 2016 heb ik mijn werkzaamheden mogen uitbreiden en ben ik tevens casemanager binnen de revalidatiegeneeskunde die bij Van Zuilichem Zorg aangeboden wordt.  

Het leuke aan het werk vind ik vooral de combinatie tussen de fysiotherapie en het werk als casemanager. Het mooie is om in beide rollen de patiënt zoveel mogelijk zelf te motiveren en voldoende tools mee te geven zodat hij een actieve en verantwoordelijke rol binnen zijn herstel inneemt.”   

Aandacht voor de patiënt 
“Ik probeer allereerst goed naar de patiënt te luisteren en mijzelf in zijn klachten en bijbehorende belemmeringen/beperkingen in te leven. Wanneer dit goed lukt, kun je de patiënt ook het beste helpen. Ik ben iemand die de patiënt zelf de grip op de klachten zo snel mogelijk terug wil geven en ook laten zien hoe hij eventuele recidieven kan voorkomen.  

Binnen de oncologie en eventueel huisbezoeken hoort het contact met naasten ook bij de ‘behandelingen’.  

Een goede klik en vertrouwensband met de patiënt is erg belangrijk. Ik probeer daarom altijd de tijd te nemen om alles uit te leggen en ruimte voor vragen open te laten.” 

Neem contact met mij op

Tip om iemand gezond in beweging te houden?

“Ik heb vaak te maken met een patiëntengroep met een hele lage belastbaarheid. Waarbij de normale dagdagelijkse taken zoals wassen, aankleden en eenvoudige huishoudelijke taken al een enorme opgave zijn. In deze gevallen probeer ik de patiënt met eenvoudige oefeningen toch functioneel te laten bewegen, plezier te hebben en succeservaringen op te laten doen.”