Sandra van Poeijer MSc.

Fysiotherapeut, Manueel therapeut

Achtergrond

Sinds maart 2023 ben ik werkzaam bij Van Zuilichem Zorg als fysio- en manueel therapeut, maar zeker geen onbekende in het vak. Van 2007 tot 2022 had ik een eenmanspraktijk in mijn mooie woonplaats Oud Gastel. Na een jaar een uitstapje te hebben gemaakt naar een andere baan, ben ik weer terug. Het is fijn om weer intensief met mensen aan de gang te zijn en ze te helpen op weg naar herstel. 

Tijdens mijn loopbaan heb ik diverse bijscholingen gedaan, waaronder werken met het Mulliganconcept, -taping en bindweefselmassage volgens de methode van Piët, waarmee je ook mooie effecten kunt uitoefenen op de ingewanden. 

In de loop van de jaren ben ik in aanraking gekomen met manuele therapie methode Utrecht, ook wel bekend als methode van der Bijl. Dit is een zachte techniek waarbij niet wordt gekraakt, maar wordt gekeken naar de voorkeursbewegingen van het lichaam. Niet alleen de pijnlijke plek wordt behandeld maar ook de regionen eromheen. Deze aanpak gaat ervan uit dat alles met elkaar in verbinding staat, dus van een scheve grote teen zou je nog hoofdpijn kunnen krijgen. 

Omdat ik zelf ben ik opgeleid met het idee dat een fysiobehandeling pijn moet doen want anders werkt het niet, was deze methode voor mij een hele verademing. Ook met zachte hand kun je het lichaam helpen te herstellen.

 

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik druk met mijn gezin en onze honden. Daarnaast zit ik in het bestuur van de hondenvereniging waar ik train en geef ik bij deze vereniging ook gehoorzaamheidstraining op diverse niveaus. Verder ben ik graag creatief bezig met mijn handen en ook in de tuin werken is een van mijn vele passies.

 

Aandacht voor de mens

Voor mij is het verhaal achter de mens zeker zo belangrijk, want lichaam en geest zijn één. Zit je niet lekker in je vel, dan heeft dit invloed op je lichaam en andersom. Als je lichaam tegensputtert, dan kan dit ook in je hoofd gaan spelen. 

Voor mij hoeft niet alles wetenschappelijk onderbouwd te zijn, ieder mens is anders en hierdoor is ook iedere behandeling anders.

Neem contact met mij op