Martijn Buijs MSc.

Hand- en manueel therapeut

BIG-nr: 39060253004

Martijn Buijs heeft zich na de opleiding fysiotherapie gespecialiseerd tot handtherapeut en manueel therapeut. Naast zijn werk bij Van Zuilichem Zorg, deelt hij zijn kennis als HBO-docent bij de opleiding Fysiotherapie bij AVANS in Breda en als auteur/redacteur van Physios, een Nederlands vaktijdschrift voor fysiotherapie. 

Coach bij het maken van de juiste gezondheidskeuzes
Martijn: “Als fysiotherapeut zijn wij specialist in het menselijk bewegen en ik ben erg gepassioneerd om deze kennis en kunde te kunnen delen met zowel patiënten als studenten. Ik vind het belangrijk dat mensen weten wat er aan de hand is en wat ze eraan kunnen (laten) doen. Patiënten zijn zelf eigenaar van hun gezondheidsprobleem. Ik ben niet zozeer de ‘reparateur’ van hun klachten, maar zie mezelf meer in de rol van coach om hen te informeren de juiste (gezondheids)keuzes te kunnen maken.”   

Neem contact met mij op

Tip om iemand gezond in beweging te houden?

“Bewegen is een supermedicijn. Dat is wetenschappelijk vastgesteld. Bewegen is niet alleen goed voor je spieren en gewrichten, maar ook voor je hart, bloedvaten, darmen en je brein. Als je 15 minuten per dagdeel beweegt, dan ben je verzekerd van minder ziekte en een hogere levenskwaliteit. Je leeft langer gezond en er zijn minder medische ingrepen nodig. 

Uit onderzoek blijkt echter dat niet alleen meer bewegen helpt, maar ook het voorkomen van lang zitten heeft nagenoeg dezelfde gezondheidseffecten. Langdurig zitten maakt je ziek. Overweeg actief vervoer van en naar het werk, plan beweegpauzes in, ga lunchwandelen en overleg of telefoneer staand. De beste houding is de volgende houding.”