Marlou Sipkens MSc.

Psychosomatische fysiotherapeut

Achtergrond
Marlou Sipkens MSc, is in 2011 afgestudeerd als fysiotherapeut aan Avans Hogeschool in Breda. Ze is aansluitend gaan werken in een praktijk in Breda en heeft vrijwilligerswerk gedaan in Afrika, Ghana. In 2015 is ze de Master Psychosomatische Fysiotherapie gaan volgen aan de Hogeschool Utrecht.

Psychosomatische fysiotherapie is een behandelvorm die zich richt op ‘lichaam’ en ‘geest’. ‘Psyche’ betekent geest en ‘somatisch’ betekent lichamelijk. Binnen deze Master heeft ze een extra verdieping gedaan binnen behandeling van overspanning en burnout.

Nadat ze de Master in 2018 met succes had afgerond is ze voor één jaar op Bonaire en Saba gaan wonen en werken. Buiten dat het prachtige eilanden zijn heeft ze er ook ervaring opgedaan binnen de spoedeisende hulp, orthopedie en geriatrie. 

Na deze buitenlandervaring is ze gaan werken binnen een revalidatiecentrum in Breda. Ze heeft gewerkt binnen de hartrevalidatie. Gedurende deze werkjaren heeft ze de opleiding tot hartfysiotherapeut afgerond en heeft ze zich door middel van cursussen verdiept in: ademhaling, MBSR (Mindfull Based Stress Reduction) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). 

Lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Marlou: “Ik kijk niet naar de klacht of diagnose, maar naar de persoon. Bij het eerste consult neem ik uitgebreid de tijd om samen te bouwen aan een goede fundering. Zaken als fysieke klachten, gedachten, emoties, werk en privé komen aan bod. Ik werk volgens het bio-psychosociaal model. Dit model toont dat fysieke klachten, psyche en omgevingsfactoren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Mijn behandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ervaringen. Ik probeer altijd goed te luisteren naar de cliënt en doortastend en kritisch te zijn.” 

Neem contact met mij op

Tip voor een goede gezondheid

“Ga eens wat vaker de natuur in en probeer mindful (in het moment) te leven. Mindful zijn betekent ook niet willen veranderen, maar accepteren hoe zaken nu zijn.”