Marieke van Zuilichem MSc.

Manueel therapeut, echografist, Kinetic Control- en Extended Scope therapeut

BIG-nr: 29064256304

Achtergrond
“Na het afronden van mijn opleiding fysiotherapie in Breda ben ik aan de vrije universiteit in Brussel gaan studeren om me te specialiseren als manueel therapeut. Mezelf blijven ontwikkelen om de beste zorg te kunnen geven aan mijn patiënten vind ik belangrijk.” 

“Mijn interesse is breed. Daarom heb ik vele uiteenlopende cursussen en opleidingen gedaan, zoals echografie en kinetic control, om een nog betere diagnose te kunnen stellen bij mijn patiënten en gerichte oefeningen te kunnen geven kijkend naar de manier van bewegen. Extended scope, om mijn kennis te verbreden en als de zorgverzekering het toe laat, het aanvragen van aanvullende medische beeldvormende en laboratoriumdiagnostiek’ en ‘het verwijzen naar de tweedelijnszorg’. De laatste jaren heb ik me meer verdiept in het schoudergewricht en de oncologische revalidatie. 

Persoonlijke aandacht
“Van huis uit heb ik meegekregen om mensen zo te behandelen zoals jezelf behandeld wilt worden. Het bieden van een luisterend oor en een open communicatie met mijn patiënt vind ik hierbij erg belangrijk.”

Neem contact met mij op

Tip om iemand gezond in beweging te houden

Mijn tip is: Ga trainen middels het HIIT principe. HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust. Praktisch gezegd is een trap omhoog rennen en weer rustig aflopen al een voorbeeld van een HIIT training.

De intensiteit van de training kan volledig op jouw niveau afgestemd worden omdat een HIIT training in allerlei vormen en maten te doen is. Los van het feit dat je werkt met intervallen heb je de vrijheid om zelf invulling te geven aan je training. Op deze manier kun je een HIIT training gemakkelijk zelf samenstellen en laten aansluiten bij jouw trainingsdoelen. Je kunt het bijvoorbeeld inzetten in sprintjes, op de fiets, met krachttraining of combinaties hiervan. Je kunt variëren in de tijd van de intervallen, de totale duur van de training en de oefeningen die je doet. Deze grote mogelijkheid tot combineren en variëren vinden veel mensen aantrekkelijk.