Janko Heijstek MSc.

Sportfysiotherapeut

BIG-nr: 99914428304

Janko is in 2011 begonnen als algemeen fysiotherapeut bij van Zuilichem Zorg. Later heeft hij de master sportfysiotherapie afgerond en de laatste jaren zich verdiept op het gebied van long covid revalidatie. Zijn doel is om mensen terug te laten keren naar hun oorspronkelijk niveau. Zijn specialisatie ligt vooral op het gebied van: 

  • Diagnostiek blessures onderste extremiteit 
  • Revalidatie voor en na een knieoperatie 
  • Sport gerelateerde weke delen letsels van de onderste extremiteit 


Goede samenwerking
De meeste patiënten ziet Janko voor het eerst in de acute fase. Goede samenwerking met de huisarts en medisch specialist is een vereiste voor accuraat handelen bij een sporter met acuut letsel. Is wel óf geen doorverwijzing wenselijk?  Welke specialist? Janko probeert de sporter op deze vlakken te helpen. 

De wens van de sporter in kaart brengen
In de eerste periode probeert Janko op basis van het intakegesprek en aanvullend onderzoek de wens van de sporter in kaart te brengen op welk niveau de sporter terug wil keren. En op welke termijn? Vervolgens brengt Janko de sporter op de hoogte van de manier van revalideren en de termijn die de revalidatie in beslag neemt. 

Tijdens de revalidatie werkt Janko vaak met de Rehaboom methode. Dit is een praktisch en overzichtelijk hulpmiddel waarbij alle belangrijke facetten binnen een revalidatie aan bod komen. Denk hierbij aan eigenschappen zoals snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. 

Janko: “Samenwerking en communicatie zijn de belangrijkste factoren naar succes!”

Neem contact met mij op