Chantal Meyer MSc.

Casemanager revalidatiegeneeskunde, revalidatiewetenschapper

Achtergrond
Chantal is begonnen al fysiotherapeut en in 2007 afgestudeerd als manueel therapeut. Vanaf haar stageperiode is Chantal al zeer geïnteresseerd in klachten aan de schoudergordel. Deze interesse bracht haar in contact met de oncologische patiënt, namelijk de aanhoudende schouderklachten die kunnen optreden bij borstkanker patiënten. Deze doelgroep sprak Chantal enorm aan en inmiddels heeft ze dan ook diverse cursussen en opleidingen specifiek voor deze patiëntengroep gevolgd.

Chantal komt oorspronkelijk uit Capelle aan den IJssel waar ze ook lang gewerkt heeft. Inmiddels woonachtig op de grens Brabant en Zeeland en sinds 2021 werkzaam bij Van Zuilichem Zorg als casemanager revalidatiegeneeskunde en revalidatiewetenschapper.

Persoonlijke aandacht
Chantal: “Een succesvolle behandeling betekent een samenwerking tussen de therapeut en de patiënt. We starten daarom met een kennismaking waar we ingaan op de klachten en zaken die de klachten beïnvloeden. Daarmee komen we tot een behandelplan en bepalen we wie jou het beste kan helpen. Als ik denk dat jouw klacht beter door een collega behandeld kan worden verwijs ik je door. 

Tijdens het behandelproces staan we kort of wat langer stil bij hoe jouw klachten zich evolueren en passen we – indien nodig – de behandeling aan. Ieder mens is uniek dus iedere behandeling is weer maatwerk. 

Ik vind het belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen bij mij en ik probeer daarom goed uit te leggen wat ik ga doen en waarom ik iets ga doen.

Neem contact met mij op

Tip voor een gezonde leefstijl

Maak het niet te groot in één keer. Begin klein met bijvoorbeeld fruit als tussendoortje of een aantal keer per week een half uur wandelen. Als dat goed gaat pas je weer wat anders aan. En iedere dag is een nieuwe kans, omdat het gisteren niet gelukt is wil het niet zeggen dat het vandaag ook niet lukt.