Cees van Leent MSc.

Geriatrie Fysiotherapeut

BIG-nr: 89034311904

Cees heeft na zijn opleiding Fysiotherapie zijn VUB master behaald in de Biomedische Wetenschappen en zichzelf gespecialiseerd in de Geriatrie. Naast zijn werk als algemeen fysiotherapeut helpt hij ook veel patiënten als neurologisch fysiotherapeut en geriatriefysiotherapeut. Hierbij focust hij zich op patiënten met Parkinson, Ms of een beroerte. Ook probeert hij patiënten te helpen met vaatklachten, long COVID en longproblemen. Cees: ”Patiënten die last hebben van chronische klachten of meerdere aandoeningen tegelijk komen bij mij terecht. Ik wil ze dan graag helpen om hun leven zo goed mogelijk voort te kunnen zetten. Daarom zie ik mijn werk niet als het behandelen van klachten, maar het behandelen van mensen. 

Ik behandel geen klachten, maar mensen
 “Ik wil mijn patiënten graag behandelen op de manier wat bij ze past. Zo kunnen de behandelingen zowel individueel, in groepsverband of thuis plaatsvinden. Indien gewenst, zou ik zelfs patiënten palliatief kunnen begeleiden.”

“Tijdens de behandeling is een multidisciplinaire samenwerking een must. Ik zorg ervoor dat niet alleen de patiënt, maar ook zijn of haar partner, mantelzorger en het gezin bij het behandeltraject worden betrokken. Ik voorzie ze van goede en eerlijke informatie, bespreek welke zorg er nodig is en hoe we elkaar hierin kunnen versterken. Daarnaast is samenwerking met een gespecialiseerde verpleegkundige of ergotherapeut noodzakelijk om het behandeltraject succesvol te laten verlopen. Hier zet ik me graag voor in.”

Neem contact met mij op

Tip voor een gezonde leefstijl

“Stop met roken, wees matig met alcohol, suiker en vet, en blijf vooral in beweging. Bewegen kan individueel, in kleine groepjes of sluit je aan bij een sportclub. Een goede tip is om programma’s of apps op je smartphone te gebruiken, zoals een stappenteller of een Parkinson Oefenprogramma. Deze apps monitoren je gedrag en motiveren je om het langer vol te houden. Probeer hierbij de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) van de overheid als leidraad te gebruiken.”