Antal Hendrikx MSc.

Algemeen en manueel fysiotherapeut

BIG-nr: 69909281404

Achtergrond
“Ik ben woonachtig in Etten-Leur met mijn vrouw en dochter. Ik ben sportief ingesteld en ben zelf dus altijd bezig met bewegen. Voordat ik als fysiotherapeut werkzaam werd was ik tijdens mijn opleiding fysiotherapie werkzaam in een fitnesscentrum, waar ik veel kennis heb opgedaan over sporten en de opbouw van trainingsprogramma’s. Na het afronden van mijn opleiding fysiotherapie in 2007 ben ik gaan werken als fysiotherapeut. Na enkele jaren in een praktijk binnen een fitnessorganisatie te werken, kwam de mooie uitdaging/kans om voor Van Zuilichem Zorg te gaan werken. Dit bevalt me enorm goed vanaf het begin. Ik kreeg de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en heb de specialisatie manuele therapie mogen halen. 

Door mijn verleden in de fitness met manuele therapie heb ik het gevoel op vele vlakken uit de voeten te kunnen. Hierdoor zie ik een grote verscheidenheid aan klachten maar door mijn manuele therapie zie ik m.n. wervelkolom gerelateerde klachten en ik heb ook affiniteit met het werken met oudere patiënten.”

Aandacht voor patiënten
“Het contact met de patiënt vind ik erg belangrijk. Vertrouwen en een ontspannen relatie tussen patiënt en behandelaar zijn de grondleggers voor een succesvol behandeltraject.

Door goed te luisteren naar de patiënt met het daarbij horende lichamelijk onderzoek probeer ik de klachten van de patiënt goed in kaart te krijgen en te verklaren. Hierna kom ik samen met de patiënt tot een behandeltraject waarbij commitment van beide partijen belangrijk is.” 

Neem contact met mij op

Tip om gezond in beweging te blijven

“Je lichaam  is gemaakt om te bewegen, doe dit dus met regelmaat. Luister naar je lichaam en wees af en toe lief voor jezelf. Probeer gelukkig te zijn want dat is goed voor je gezondheid.”