zuil-2

Sportfysiotherapie

Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten of ben je overtraind? Dan wil je zo snel mogelijk herstellen om jouw sport weer goed op te kunnen pakken. Met een alternatief trainingsschema desnoods, maar je wilt blijven sporten als dat kan en jouw conditie behouden. Een sportfysiotherapeut kan jou helpen bij het herstellen van blessures, het voorkomen van blessures en kan jouw sportprestaties helpen verbeteren. Sportfysiotherapie is er voor iedereen, voor zowel de ervaren (top)sporter als de beginnende sporter.

Welke klachten behandelt de sportfysiotherapeut?

Welke vorm van fysiotherapie je nodig hebt is afhankelijk van het type sportblessure dat je hebt opgelopen. We maken onderscheid tussen acute sportblessures en chronische sportblessures.

Wat doet een sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut zal eerst met jou in gesprek gaan over jouw specifieke klacht of blessure en zal jou fysiek onderzoeken. Er wordt gekeken naar jouw motoriek, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Na analyse hoe de blessure is ontstaan, wordt een behandelplan of revalidatieschema opgesteld dat geheel is afgestemd op jouw mogelijkheden en natuurlijk op de sport die jij beoefent of wilt gaan beoefenen.

Behandeling sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut heeft verschillende behandelmogelijkheden tot zijn beschikking, zoals oefentherapie, shockwave therapie, medical taping en echografie. Alle oefenschema’s en aanvullende behandeltechnieken zijn erop gericht om jou weer gezond aan het sporten te krijgen en om jouw sportprestaties te verbeteren. Verder zal de sportfysiotherapeut jou concrete adviezen geven wat je moet doen om blessures in de toekomst te voorkomen.

Wil je contact met één van onze sportfysiotherapeuten?

Ben je op zoek naar een sportfysiotherapeut in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de sportfysiotherapeuten van Van Zuilichem Zorg: