Vrouw in sportkleding voert de sport padel uit op een blauwe baan met een instructeur in een witte sportbroek toekijkend.

Sporten? Deze vijf mag je niet vergeten! 

In deze blog duiken we in de wereld van padel, onderwaterhockey, Reformer Pilates, Jeu des Boules en skeeleren. Bij Van Zuilichem Zorg zijn we niet alleen gericht op fysiotherapeutische behandelingen, maar ook op het bevorderen van een gezonde levensstijl en actieve deelname aan een sport. Deze 5 minder bekende sporten zijn niet alleen leuk, maar hebben ook geweldige voordelen voor je algehele gezondheid en welzijn. Lees verder hoe fysiotherapie kan helpen op het moment dat het misgaat.

 

Sport 1: Padel

Ben jij al bekend met padel? Deze sport is de laatste tijd veel populairder geworden in Nederland. Deze mix van tennis, squash en badminton wordt samengebracht op een veld met glazen wanden. De snelle rally’s en onverwachte wendingen maken het spel strategisch en actief! Padel is voor iedereen van alle leeftijden.

 

Sport 2: Suppen

We zijn allemaal bekend met surfen, maar heb je ooit gehoord van suppen? Stand-up paddleboarden, kortweg suppen genoemd, is een opwindende watersport die balans, kracht en concentratie vereist. Peddelend op een groot surfboard, glijd je over het water terwijl je je core-spieren aanspant en je evenwicht bewaart. Het is een fantastische manier om te genieten van de natuur terwijl je je lichaam traint en je geest ontspant. Stap op je paddleboard en verken de wereld van suppen!

 

Sport 3: Reformer Pilates

Reformer Pilates is een sport die vaak over het hoofd wordt gezien maar die wel snel in populariteit toeneemt. Met een speciaal apparaat genaamd de ‘’Reformer’’, kun jij jouw kracht, flexibiliteit en balans verbeteren, zonder dat je je gewrichten belast. Deze sport is geschikt voor sporters van ieder niveau. Regelmatige oefening resulteert in een sterker, leniger en evenwichtiger lichaam, wat leidt tot betere algehele gezondheid. Het is daarnaast ook gunstig bij blessureherstel en kan naast fysiotherapie een waardevolle toevoeging zijn om weer kracht op te bouwen. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs in pilatesstudio’s.

 

Sport 4: Jeu de Boules

Jeu de Boules, ook bekend als petanque, is een traditionele Franse sport van precisie en strategie. Met metalen ballen wordt naar een klein doelwit gegooid. Dus ben je op zoek naar een laagdrempelige en ontspannende activiteit? Die binnen en buiten te spelen is, geschikt is voor alle leeftijden én het sociaal contact bevordert? Dan is Jeu de Boules de tip! Deze sport kan zowel competitief als recreatief gespeeld worden. Ontdek deze leuke activiteit met vrienden en familie!

 

Sport 5: Skeeleren

In de lente en de zomer is skeeleren een leuke sport om te beoefenen. Dit biedt een fantastische cardio-workout en het versterkt verschillende spiergroepen. Bovendien kun je tijdens het skeeleren genieten van de prachtige natuur om je heen. Deze activiteit verbetert je balans, coördinatie en behendigheid, en mits je de juiste beschermende uitrusting draagt, is het een veilige sport.

 

Toch blessures opgelopen? Neem contact met ons op!

Wil je meer informatie of hulp bij blessures? Wij staan klaar om je te helpen! Je kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0165 51 22 57 of een e-mail te sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Lees meer berichten