zuil-2

Shockwave therapie

Bij Van Zuilichem Zorg maken we gebruik van shockwave therapie. Het is een behandelmethode die inmiddels al vijftien jaar wordt ingezet in de fysiotherapie en heel effectief blijkt in het geval van pijnlijke pees- en spierklachten en gewrichtsklachten.

Voor welke klachten is shockwave therapie geschikt?

De meeste ervaring tot nu toe is opgedaan bij behandeling van hardnekkige aandoeningen van pezen en spier-pees overgangen. Shockwave therapie boekt resultaat bij:

Behandeling shockwave therapie

Bij de eerste behandeling starten we met het in kaart brengen van jouw klachten en het specifieke pijngebied. Dan wordt met behulp van het shockwave apparaat de plek behandeld, waarbij er in hoge frequentie geluidsgolven op de pijnlijke plek worden ‘afgeschoten’. Dit is dezelfde techniek die gebruikt wordt bij het vergruizen van nierstenen. Shockwave-therapie kan gevoelig zijn, maar verdoving is niet nodig.

Duur van de behandeling

De behandeling van één punt of regio duurt 3 tot 5 minuten. De interval tussen twee behandelingen bedraagt 5 tot 9 dagen. Het gemiddelde aantal behandelingen om tot een optimaal resultaat te komen ligt rond de vier. Vaak zijn één of twee behandelingen al voldoende!

Effecten van de behandeling

Direct na de behandeling is er al sprake van een langdurig aanhoudende pijnvermindering. Door het pijnstillende effect kun je normale activiteiten zonder pijn uitvoeren. De spierspanning keert terug naar zijn normale niveau. Het zorgt tevens voor een goede doorbloeding en verhoogt het metabolisme. Het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam wordt gestimuleerd. Eventueel aanwezige verkalkingen in de pezen of spieren worden weker ten gevolge van de schokgolven.

Alg

Ben je geïnteresseerd in shockwave therapie?

Wil je meer informatie over of ben je op zoek naar shockwave therapie in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.