zuil-2

Heb je klachten aan je schouder?

Als je pijn aan je schouder hebt, merk je dat direct bij alle dagelijkse bezigheden. Het aantrekken van een jas kost opeens moeite en het tillen van een boodschappentas is een crime. Schouderpijn kan zo erg zijn, dat het je uit de slaap houdt. Vaak denken we als iets pijn doet, dat we het rust moeten gunnen. Maar bij schouderpijn is het belangrijk dat je jouw schouder blijft bewegen (niet overbelasten!), anders kan het zich ontwikkelen tot een frozen shoulder. De schouder is een complex gewricht en schouderpijn kan verschillende oorzaken hebben. Bij Van Zuilichem Zorg hebben we fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het schoudergewricht. Zij kunnen jou begeleiden bij het verminderen of verhelpen van jouw schouderklachten, welke oorzaak jouw schouderklacht ook heeft.

Waar worden schouderklachten door veroorzaakt?

Symptomen van schouderklachten zijn:

  • Pijn rond het schoudergewricht
  • Beweeglijkheid van de arm wordt beperkt door de pijn
  • Uitstralende pijn naar de schouderbladen
  • Uitstralende pijn naar de bovenarm
  • Uitstralende pijn naar de borstkas
  • Uitstralende pijn naar de oksel
  • Uitstralende pijn naar de nek
  • Uitstralende pijn naar elleboog en zelfs de vingers

Fysiotherapie bij schouderklachten

Fysiotherapie bij schouderklachten is vaak heel effectief. Afhankelijk van oorzaak en symptomen zullen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten in overleg met jou een behandelplan opstellen. Hoe lang je behandeld moet worden is afhankelijk van de ernst van jouw klachten, maar ook van de oorzaak. Tijdens de intake kijkt de fysiotherapeut aan de hand van een kort fysiek onderzoek naar de stand van jouw schouder, de beweeglijkheid en waar en wanneer de schouder pijn doet

Behandeling van schouderklachten

De behandeling kan bestaan uit manuele therapie, oefentherapie en het geven van houdingsadviezen. Door oefeningen kan de beweeglijkheid van de schouder zo groot mogelijk gehouden worden. Daarnaast kunnen middels dry needling, massage en taping de spieren ontspannen worden. Vaak merk je na enkele behandelingen al vooruitgang. Onze fysiotherapeuten gaan voor het meest optimale resultaat: de volledige functie van jouw schouder terugkrijgen.

van-zuilichem-foto1

Wil je meer informatie over fysiotherapie bij schouderklachten?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wil je direct een afspraak inplannen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0165-512257. Ook kun je mailen naar info@vanzuilichemzorg.nl of het contactformulier op onze website invullen. Je kunt onze praktijken vinden in Oud Gastel, Willemstad, Standdaarbuiten, Roosendaal, Kruisland, Steenbergen en Stampersgat.