zuil-2

Heb je de diagnose kanker gekregen?

Als je de diagnose kanker krijgt staat je een heel traject te wachten waarin de focus ligt op het bestrijden ervan. Tijdens of na de oncologische behandelingen kunnen er allerlei andere klachten ontstaan, zoals vermoeidheid, angst en/of conditieverlies. Omdat je al genoeg aan je hoofd hebt, bieden we jou bij van Zuilichem Zorg een individueel op maat gemaakt oncologisch zorgprogramma om jouw klachten te verminderen en om jou weer kwaliteit van leven terug te geven.

Onze gespecialiseerde oncologisch fysiotherapeuten

Onze gespecialiseerde oncologisch fysiotherapeuten Suzanne Kleyweg, Colinda de Peuter en Marieke van Zuilichem kunnen jou als geen ander begeleiden en ondersteunen tijdens en na jouw behandeltraject.

Oncologiefysiotherapie bij van Zuilichem Zorg

Onze oncologiefysiotherapeuten weten wat kanker(behandelingen) met het lichaam en de conditie doen en tegen welke beperkingen je kunt aanlopen. Daardoor kunnen zij goed inschatten wanneer je er verstandig aan doet om een tandje bij te zetten, of juist gas terug te nemen. Ook kunnen zij adviseren of er misschien meer nodig is dan alleen werken aan fitheid, en indien nodig verwijzen naar een fysiotherapeut met specifieke aanvullende deskundigheid, zoals bijvoorbeeld oedeemtherapie.

Wanneer naar de oncologiefysiotherapeut?

Uit onderzoek blijkt dat sporten een belangrijke bijdrage levert aan een goed herstel en ook belangrijk is tijdens de medische behandelingen voor kanker. Als je je conditie op peil kunt houden door bij een speciaal geschoolde fysiotherapeut te trainen, biedt dat de volgende voordelen: 

  • Je behoudt fitheid en spierkracht
  • Je hebt minder klachten van misselijkheid, vermoeidheid, of pijn
  • Je verdraagt de chemotherapie beter en hebt een lager risico op voortijdig stoppen van de behandeling
  • Je kunt sneller en meer uren aan het werk na de behandeling

Mensen die na afloop van de behandeling tegen kanker bij een speciaal geschoolde fysiotherapeut trainen :

  • Hebben sneller herstel van fitheid en spierkracht.
  • Hebben sneller herstel van vermoeidheid
  • Kunnen sneller hun dagelijkse activiteiten hervatten
Marieke

Meer informatie of een afspraak maken voor oncologiefysiotherapie?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wil je direct een afspraak inplannen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0165-512257. Ook kun je mailen naar info@vanzuilichemzorg.nl of het contactformulier op onze website invullen. Je kunt onze praktijken vinden in Oud Gastel, Willemstad, Standdaarbuiten, Roosendaal, Kruisland, Steenbergen en Stampersgat.