zuil-2

Oncologiefysiotherapie

Als je de diagnose kanker krijgt, denk je niet gelijk aan fysiotherapie. Toch kan een oncologiefysiotherapeut een belangrijke bijdrage leveren aan jouw herstelproces. Wanneer je kanker hebt, of hebt gehad, krijg je meestal medicatie om zo goed mogelijk te herstellen. Uit onderzoek blijkt dat sporten en beweging een belangrijke bijdrage levert aan een goed herstel en dat een goede conditie ook belangrijk is tijdens de medische behandelingen voor kanker. Het is bewezen dat het zorgt voor een betere kwaliteit van leven, bij alle fasen van de ziekte.

Welke klachten behandelt de oncologie fysiotherapeut?

Kanker en de behandeling van kanker kunnen allerlei bijkomende klachten veroorzaken. Daarbij kun je denken aan:

Wat doet de oncologiefysiotherapeut?

Samen met jou zal de oncologiefysiotherapeut een behandelplan opstellen, dat aansluit op jouw specifieke hulpvraag en jouw fysieke mogelijkheden. In dit behandelplan worden haalbare doelen opgesteld waar, afhankelijk van jouw klachten, individueel of in groepsverband (met lotgenoten) in onze oefenzaal aan gewerkt wordt. Die doelen kunnen zijn:

  • Verbeteren van de kwaliteit van leven
  • Afname van vermoeidheidsklachten
  • Werken aan een gezonde levensstijl
  • Begeleiden arbeidsintegratie
  • Oppakken sportactiviteit of zoeken naar een passende sportactiviteit

Behandeling oncologiefysiotherapie

Wat erg belangrijk is, is jouw motivatie. Het meest succesvol zijn de mensen die bereid zijn te trainen en bepaalde gewoontes te veranderen. Uiteraard zullen we jou daarin begeleiden en aanmoedigen om door te gaan op momenten dat het even wat minder gaat. Een dergelijk revalidatieprogramma duurt doorgaans 12 weken. Dit kan eventueel verlengd worden als je jouw doel nog niet behaald hebt of als er nog aan bepaalde aspecten gewerkt moet worden onder begeleiding.

Wil je contact met één van onze oncologiefysiotherapeuten?

Ben je op zoek naar oncologiefysiotherapie in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de oncologiefysiotherapeuten van Van Zuilichem Zorg: