zuil-2

Nordic Walking

 

Wist je dat Nordic Walking een ultieme methode is om af te vallen en je conditie te verbeteren? Het uit Finland overgewaaide ‘langlaufen zonder latten’ is een manier van sportief wandelen waarbij je ontzettend veel lichaamsdelen kunt trainen. Je gebruikt namelijk intensief je nek-, schouder- en armspieren in combinatie met je middenrif. Daarnaast worden vooral de rug-, buik-, heup- en beenspieren optimaal aangespannen. Klinkt je dat goed in de oren? Vraag dan naar de individuele Nordic Walk trainingen of groepswandeltochten die wij bij Van Zuilichem Zorg organiseren.

Enkele voordelen van Nordic Walking

Voor wie is Nordic Walking geschikt?

Bij het behandelen van bekkeninstabiliteit, whiplash, RSI, fibromyalgie en chronische rugklachten is in de praktijk gebleken dat Nordic Walking een uitkomst biedt. Maar ook bij hartpatiënten, mensen met overgewicht, diabetes, COPD (astma/bronchitis) en reumatische klachten geeft deze wijze van wandelen een unieke mogelijkheid om hun conditie te verbeteren. Ook ouderen zijn enthousiast omdat het lopen veel gemakkelijker gaat.

Marieke

Interesse in Nordic Walking?

Marieke van Zuilichem is naast fysiotherapeut ook gediplomeerd Nordic Walking Instructor. Zij kan jou uitgebreid informeren over de benodigde materialen en het type en lengte van de poles (de stokken) die je nodig hebt. Ook kun je samen met haar bepalen welke techniek je wilt/kunt volgen van Nordic Walking (topsport-, sport- of gezondheidstechniek). Afhankelijk van het niveau van instromen en het gestelde doel worden er meerdere attractieve groepstochten uitgezet (motiverend en gezellig). Je startpunt wordt bekendgemaakt na de uitgebreide intake.

Informatie opvragen en/of je aanmelden kan aan de balie van onze praktijk, maar natuurlijk ook telefonisch 0165-512257 of via e-mail: info@vanzuilichemzorg.nl.

Voor een uitgebreidere kennismaking met Nordic Walking, kun je ook de website van Exelnordic bezoeken