zuil-2

Heb je nekklachten?

Nekklachten zijn vervelend en kunnen je beperken in je dagelijkse bezigheden. Het kan tevens voor andere klachten zorgen, zoals hoofdpijn of uitstralende pijn naar de schouder of arm toe. Onze gespecialiseerde (manueel) therapeuten zullen samen met jou kijken welke behandeling het beste past om jouw klachten zo snel als mogelijk te verminderen of te verhelpen. Ook kunnen ze jou adviseren hoe je nekklachten in het vervolg kunt voorkomen.

Oorzaken nekpijn

Er zijn verschillende oorzaken en symptomen van nekklachten. Er zijn daarom ook verschillende behandelingen. De meest voorkomende oorzaken van nekklachten zijn spanningen, overbelasting, een verkeerde beweging of een verkeerde houding. Ook na een val of stoot, bijvoorbeeld bij sporten, kan de nek pijn doen. We onderscheiden de volgende oorzaken voor nekklachten: KANS (vroeger RSI genoemd), Nekhernia, Artrose, Whiplash, Verkeerde lichaamshouding (posturaal syndroom), Dysfunctie syndroom, Derangement syndroom

Behandeling van neklachten bij Van Zuilichem Zorg

Bij het eerste gesprek zal één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten samen met jou op zoek gaan naar de oorzaak van jouw nekpijn. Daarna wordt bepaald, in overleg met jou, welke therapievorm wordt ingezet om jouw klachten aan te pakken. Mogelijke behandelingen zijn fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie en psychosomatische therapie. Er kan ook gebruik gemaakt worden van dry needling om vastzittende spieren direct te laten ontspannen. Alle mogelijkheden worden uitvoerig met jou besproken. Het doel is jou weer pijnvrij te laten bewegen. 

van-zuilichem-foto1

Wil je meer informatie over fysiotherapie bij nekklachten?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wil je direct een afspraak inplannen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0165-512257. Ook kun je mailen naar info@vanzuilichemzorg.nl of het contactformulier op onze website invullen. Je kunt onze praktijken vinden in Oud Gastel, Willemstad, Standdaarbuiten, Roosendaal, Kruisland, Steenbergen en Stampersgat.