zuil-2

Medical Taping

Als je pijn of ongemak ervaart door bijvoorbeeld een (sport)blessure of chronische aandoening, dan kan medical taping worden ingezet als aanvulling op een fysiotherapie behandeling. Het is namelijk heel effectief bij pijnverlichting en revalidatie van blessures. 

Het is veilig en pijnloos toe te passen en voor iedereen geschikt. Van jong tot oud ongeacht je conditie.

De voordelen van medical taping

Wanneer medical taping toepassen?

In onze praktijk wordt de tape als extra interventie toegepast om sneller tot een resultaat te komen. Je geneest niet sneller, maar het weefsel kan beter regenereren doordat bepaalde processen in je lichaam ondersteund of geactiveerd worden. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel opheffen. Deze speciale tape, ook wel kinesiologietape genoemd, is ontworpen om de elasticiteit van de huid na te bootsen, waardoor een volledig bewegingsbereik mogelijk is en tegelijkertijd de nodige ondersteuning wordt geboden.

De tape wordt op een specifieke manier aangebracht, rekening houdend met de richting van spiervezels, om de effectiviteit te maximaliseren. Bovendien is de tape latexvrij en hypoallergeen, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid.

Alg

Wil je weten of medical taping voor jou geschikt is?

Ben je op zoek naar medical taping ter ondersteuning van je behandeling? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt.

Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.