zuil-2

Wat is een Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Het GLI-traject is ontworpen voor mensen met obesitas of overgewicht om gewichtsverlies te bevorderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Sinds 2019 wordt de GLI onder bepaalde voorwaarden vergoed door de basisverzekering, zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Het hoofddoel van de GLI is om deelnemers met overgewicht te helpen bij het aannemen van een gezondere levensstijl door middel van advies en begeleiding op het gebied van voeding, beweging en gedrag. In dit leefstijlprogramma worden deelnemers voor een periode van 2 jaar begeleid door een leefstijlcoach.

CooL (Coaching op Leefstijl)

CooL is een vorm van GLI, wat staat voor Coaching op Leefstijl. Het richt zich op thema’s als voeding, beweging, slaap en persoonlijke balans, en wordt uitgevoerd door een enkele persoon, de CooL-coach.

De CooL-coach helpt de deelnemer bij het bereiken van hun persoonlijke doelen. Gedurende het traject heeft de deelnemer de leiding en vervult de CooL-coach een ondersteunende rol.

Het CooL-programma

Het CooL programma start met het leggen van een basis, waarbij iedere maand een groepsbijeenkomst wordt gehouden. In de tussentijd gaat u zelf aan de slag met het verbeteren van uw leefstijl. Na acht maanden begint het tweede deel van het programma, waarbij de groep om de maand bij elkaar komt. Samen met de leefstijlcoach en de ondersteuning van de andere deelnemers werkt u toe naar een gezondere leefstijl.

Verschillende onderwerpen worden besproken, zoals beweging, voeding, gedragsverandering en ontspanning & slaap. Tijdens het programma zijn er ook individuele gesprekken met de leefstijlcoach. In totaal komt de groep zestien keer bij elkaar. Het programma begint met een intakegesprek. Een basismeting wordt uitgevoerd om uw gewicht, middelomtrek en gezondheid in kaart te brengen.

Hoe ziet het traject er uit?

  • Bij de intake bepaalt u samen met de leefstijlcoach of u gaat starten
  • 4 coachgesprekken van 30 minuten
  • 8 groepsbijeenkomsten van 90 minuten (1x per maand)
  • 1 evaluatiegesprek van 60 minuten
  •  
  • 6 coachgesprekken van 30 minuten
  • 8 groepsbijeenkomsten van 90 minuten (1x per 2 maanden)
  • 1 eindgesprek van 60 minuten

Wil je weten of het CooL programma voor jou geschikt is?

Benieuwd of het CooL programma ook iets voor jou is? Neem dan direct contact met Joyce op voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.