Lasertherapie bij Van Zuilichem Zorg

Lasertherapie is de sleutel tot een egale, haarvrije toekomst en een stralend huidbeeld! Ben je op zoek naar een effectieve manier om afscheid te nemen van pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en ongewenste haren? Zoek niet verder, want we zijn hier om je te helpen stralen. Laat ons je helpen om weer vol vertrouwen in de spiegel te kijken. 

Wat is een laserbehandeling?

Wij werken met de Gentle Lase Pro van Candela, dit is een Alexandrite laser. Dit laserapparaat kan worden ingezet bij het behandelen van pigmentvlekken (zonneschade) en ouderdomsvlekken. Daarnaast kan ons laserapparaat ook worden ingezet bij laserontharing. 

Welke behandelingen zijn mogelijk voor pigmentvlekken?

Om pigmentvlekken zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaatst waarbij de huidtherapeut bekijkt van welk type pigment er sprake is. Zij stelt in overleg met jou een persoonlijk behandelplan op en geeft aan welke behandeling het meest geschikt is. Er wordt onderscheid gemaakt in twee behandelingen; een medische peeling en/of een laserbehandeling. Er zijn ook combinatiebehandelingen mogelijk of een tijdelijke camouflagebehandeling.

Pigmentvlekken verwijderen met een medische peeling

Pigmentvlekken kunnen door middel van een laserbehandeling of een medische peeling behandeld worden. Met een medische peeling kan zowel oppervlakkige als dieper gelegen pigment, zoals melasma, behandeld worden. Wij hebben verschillende medische peelings die geschikt zijn voor ieder huidtype. Ook met een getinte/donkere huid kun je een medische peeling ondergaan. De huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek een persoonlijk behandelplan opstellen.

Pigmentvlekken verwijderen met laserbehandelingen

Wanneer het pigment dieper gelegen ligt in de huid raden wij aan om dit te behandelen met lasertherapie. Met lasertherapie kunnen pigmentvlekken, zonschade en ouderdomsvlekken behandeld worden. Ook bij een laserbehandeling tegen pigment zal de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen.

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een effectieve en veilige methode om storende haargroei langdurig te verwijderen. Tevens biedt laserontharing een oplossing bij scheerirritatie en het ingroeien van haren. Na gemiddeld  8 tot 10 behandelingen kan er een haarreductie van 85-90% worden bereikt.

Hoe werkt laserontharing?

De laserpulsen bestaan uit een golflengte die wordt opgenomen door het pigment onder in de haarzakjes. Daar wordt de energie omgezet in warmte, waardoor het haarzakje op een gecontroleerde manier wordt beschadigd. Doordat de warmte enkel wordt opgenomen door dit pigment, vindt er geen schade plaats aan de huid of omliggende weefsels.

Veelgestelde vragen laserontharing

Om effectief te behandelen is er pigment onder in het haarzakje nodig, dit is onvoldoende of niet aanwezig bij blonde, grijze en rode haren. Hierdoor is laserontharing bij deze haarkleuren geen behandelmogelijkheid. De laser waarmee behandeld wordt is niet geschikt voor donkere huidtypen. Andere omstandigheden waardoor laserontharing niet toegepast kan worden is open wonden, infecties, eczeem en bepaald medicatiegebruik. 

Laserontharing kan in alle gebieden waar de haar- en huidskleur geschikt is worden toegepast. 

Voorafgaand aan het starten met laserontharing vindt er altijd een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek plaats waar bovengenoemde met de huidtherapeut wordt besproken. In dit gesprek heeft u uiteraard ook de ruimte om vragen te stellen en aanvullende informatie te vragen. Hierdoor zijn wij er zeker van dat we u zo veilig en effectief mogelijk kunnen behandelen. Het is handig om tijdens het intakegesprek in het gebied wat u wil laten laseren enkele haren te hebben. Hierdoor kan de huidtherapeut beoordelen of de haren voldoende gepigmenteerd zijn. 

Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut bespreken wat je het beste wel en niet kunt doen voor- en na de laserbehandeling. De huid mag niet gebruind zijn door zon of zelfbruiner en na de behandeling wordt er sterk afgeraden om onbeschermd in de zon te komen gedurende 6 weken. 

Zoals eerder benoemt zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig om een gewenst resultaat te bereiken. Dit komt omdat laserontharing het meest effectief is wanneer de haren zich in de groeifase bevinden. Een haar in de groeifase bevat het meeste pigment en neemt hierdoor de meeste warmte op uit de laser. Niet alle haren verkeren tegelijkertijd in de groeifase, waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om zoveel mogelijk haren in deze fase te kunnen behandelen. Haren die niet in de groeifase verkeren, zitten in de overgangsfase of de eindfase, in deze laatste fase vallen de haren uit. 

De interval tussen de laserbehandelingen is idealiter 6 weken, met deze interval stem je de behandelingen het beste af op de haargroeicyclus en behandelen we zoveel mogelijk haren in de groeifase. 

Na 1 tot 2 behandelingen kunnen er al veranderingen opgemerkt worden, zoals het dunner worden van de haren en minder haren die terug groeien. Wanneer het gewenste resultaat is behaald, is het advies minimaal één keer per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan, dit om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe haarfollikels actief worden. 

Bekijk de prijzen voor laserontharing op de tarieven pagina. Wanneer er bij vrouwen sprake is van overmatige haargroei in het gezicht, is vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk. Hiervoor is een verwijsbrief nodig. 

Wil je contact met één van onze huidtherapeuten?

Ben je op zoek naar een laserbehandeling in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de huidtherapeuten van Van Zuilichem Zorg: