zuil-2

Kinderfysiotherapie

Als jouw kind zich motorisch niet goed lijkt te ontwikkelen dan kan een kinderfysiotherapeut uitkomst bieden. Het ene kind is sneller dan het andere. Sommige kinderen hebben wat meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid aan te leren. Of ze hebben minder mogelijkheden en moeten het op een andere manier aanleren. De kinderfysiotherapeuten van Van Zuilichem Zorg zijn gespecialiseerd in het bewegen en de motorische ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Zij hebben de nodige kennis en ervaring in huis met betrekking tot kindgerelateerde aandoeningen. Zij weten welke invloed dit kan hebben op het motorisch functioneren, de groei en ontwikkeling van jouw kind. Met hun enthousiasme en passie voor het behandelen van kinderen is jouw kind in goede handen.

Wanneer naar de kinderfysiotherapeut?

Heb je vragen over de motorische ontwikkeling en/of houding van je kind? Dan kun je een afspraak maken bij de kinderfysiotherapeut. Ook bij één van onderstaande problemen kan de kinderfysiotherapeut hulp bieden:

Wat doet de kinderfysiotherapeut?

Bij het eerste bezoek zal er een vraaggesprek plaatsvinden om een compleet beeld van de hulpvraag van je kind te krijgen. Daarna zal er een observatie en lichamelijk onderzoek plaatsvinden. De resultaten hiervan zal de kinderfysiotherapeut met jullie als ouders en je kind bespreken en zo wordt samen een behandelplan opgesteld.   

De kinderfysiotherapeut heeft verschillende onderzoeksmaterialen en testen om het onderzoek van jouw kind te ondersteunen. Ook beschikt onze praktijk over uitdagende oefenmaterialen om het plezier in bewegen te vergroten en motorische vaardigheden aan te spreken.

Verwijzing en vergoeding

Je kunt met en zonder verwijsbrief een afspraak maken bij de kinderfysiotherapeut. Voor de kosten van onderzoek en behandeling worden 18 behandelingen per jaar door de zorgverzekering vergoed. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering kunnen meer behandelingen vergoed worden. Wanneer er sprake is van een chronische indicatie worden de behandelingen volledig vergoed.

Wil je contact met één van onze kinderfysiotherapeuten?

Ben je op zoek naar een kinderfysiotherapeut in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt.

Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de kinderfysiotherapeuten van Van Zuilichem Zorg: