zuil-2

Huidtherapie

Een huidaandoening kan je letterlijk beperken in je bewegingsvrijheid. Denk bijvoorbeeld aan pijnlijke, trekkende littekens, brandwonden of oedeem. Als je een bepaalde huidaandoening of -ziekte hebt of je huid is beschadigd, dan kan de huidtherapeut jou behandelen. Huidtherapie is een jong paramedisch beroep binnen de gezondheidszorg. De huidtherapeuten bij Van Zuilichem Zorg doen er alles aan om jouw klachten door een huidaandoening te verminderen, op te lossen of te voorkomen.

Wat doet de huidtherapeut?

Huidaandoeningen die door onze huidtherapeuten behandeld worden zijn onder andere:

Wat doet de huidtherapeut?

Je kunt de huidtherapeut direct bezoeken zonder verwijsbrief. Daarnaast word je regelmatig op advies van de huisarts of specialist doorgestuurd. De behandeling start pas na een intakegesprek, waarin we eerst samen met jou kijken naar jouw specifieke klachten en hulpvraag. De huidtherapeut zal tevens een huidtherapeutisch onderzoek doen en aan de hand daarvan een diagnose stellen. In overleg met jou en eventueel de huisarts/specialist zal de huidtherapeut een behandelplan opstellen. De behandeling wordt tussentijds met jou geëvalueerd en zonodig aangepast. Naast de behandeling geeft de huidtherapeut jou advies en leefregels mee om de genezing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Behandelingen door onze huidtherapeuten

Informatie nazorg operatie

Na het ondergaan van een operatieve of cosmetische ingreep zoals een liposuctie, ooglidcorrectie of buikwandcorrectie kunt u te maken krijgen met zwelling en littekenweefsel. Het ontstaan van zwelling is een normaal lichamelijk proces, wat de genezing ondersteunt. Echter, is forse en aanhoudende zwelling niet gewenst. Daarnaast is het van belang dat de littekens genezen met zo min mogelijk jeuk en het ontstaan van verklevingen zoveel mogelijk wordt voorkomen. 

De huidtherapeut kan u hierbij ondersteunen. Bij forse of aanhoudende zwelling kan oedeemtherapie aangevuld met compressie of lymftaping een uitkomst zijn. Hierbij zorgen we ervoor dat het lichaam het overtollige lymfevocht beter kan afvoeren en er geen verhardingen gaan ontstaan door ophoping van lymfevocht. De oedeemtherapie kan ondersteund worden met endermologie wat het bindweefsel en vetweefsel versoepelt, voor een sneller herstel. 

Littekenweefsel wat mogelijk gaat verkleven kan de huidtherapeut los masseren door middel van littekenmassage. Dit bevordert tevens de doorbloeding en daarmee het herstel van het litteken. Hierdoor worden verklevingen opgeheven en wordt de kans op het ontstaan van verklevingen kleiner. 

Wanneer het litteken rood blijft ook verdikt raakt kan de huidtherapeut helpen door speciale siliconenpleisters of gel te adviseren. Wanneer het litteken goed herstelt, maar u het cosmetisch storend vindt kan microneedling met de SkinPen worden ingezet om de cosmetische uitstraling van het litteken te verbeteren.

Oedeemtherapie kan is de meeste gevallen al een week na de operatie of ingreep worden opgestart, voor littekenmassage is dit gemiddeld 6 weken na sluiting van de wond. Wist je dat endermologie voorafgaand aan een liposuctie zelfs kan zorgen voor een mooier resultaat en sneller herstel?

Wil je contact met één van onze huidtherapeuten?

Ben je op zoek naar huidtherapie in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de huidtherapeuten van Van Zuilichem Zorg: