zuil-2

Huidanalyse

De start van huidverbeterende behandelingen begint bij een goed beeld van de huid. Pas als we objectief hebben gemeten wat uw huidtype en huidconditie is, kunnen wij de best passende producten en behandelingen inzetten. Daarnaast is het bewezen dat de meeste huidaandoeningen beginnen in de diepere lagen van de huid en pas later aan het huidoppervlak zichtbaar worden.

Hoe werkt een huidanalyse?

Met een huidanalyse kunnen we een kijkje nemen in de diepere huidlagen en daardoor kunnen we de huid beter analyseren dan we met het blote oog kunnen doen. Het maken van een huidanalyse gebeurt met de Observ 520x. Deze maakt foto’s met zes verschillende filters in slechts 8 seconden tijd. Er worden altijd foto’s gemaakt van de voorzijde en beide zijaanzichten van het gelaat. Op deze manier krijgen we de huid van het hele gelaat in beeld.

Wat maakt de huidanalyse zichtbaar?

  • Huidtextuur: verstoring van afschilfering dode huidcellen, infecties, ontstekingen, poriestructuur, littekens, verlies van elasticiteit en stevigheid.
  • Huidverkleuringen: pigmentatiestoornissen, zonschade, ontstekingsreacties en vaatafwijkingen.
  • Huidafscheidingen: talgproductie, verstoorde zuurmantel, lipiden laag, acne en bacteriën.

Persoonlijk behandelplan

Na dat de foto’s zijn gemaakt worden de uitkomsten met u besproken en wordt er uitleg gegeven over huidproblemen die mogelijk aanwezig zijn. Hierna stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op bestaande uit producten en behandelingen in de praktijk. Wist je dat 70% van het resultaat al kan worden bereikt met de juiste producten als thuisverzorging?

Na de huidanalyse ontvangt u per mail een rapport met daarin de foto’s van de huidanalyse en uw persoonlijke advies, zodat u deze altijd bij de hand heeft.

Waar moet ik rekening meehouden tijdens de huidanalyse?

De huidanalyse met de Observ 520x kan vervolgens gedurende het behandeltraject worden ingezet om de verbetering van de huid te meten, zodat we dit goed kunnen monitoren.

Het gebruik van producten en make-up kunnen de zichtbaarheid van huidproblemen verminderen of maskeren. Daarom raden wij aan de huid minimaal 2 uur voor de huidanalyse de huid mild te reinigen en hierna geen huidverzorging of make-up meer te gebruiken.

Wil je contact met één van onze huidtherapeuten?

Heb je vragen over de huidanalyse of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met ons op!Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de huidtherapeuten van Van Zuilichem Zorg: