Heb je last van je heup?

Lopen, zitten, staan, liggen, we doen het de hele dag door. Heb je pijn aan je lies, bil of aan de buitenzijde van het bovenbeen? Dit kan het gevolg zijn van een aandoening aan het heupgewricht en/of de weefsels daar omheen. Heupklachten ontstaan vooral bij ouderen, maar ook jongeren kunnen hier last van hebben. Doordat de heup een kogelgewricht is kan het alle kanten op bewegen. Hierdoor kunnen er sneller klachten ontstaan. Fysiotherapie bij heupklachten is geen overbodige luxe. Van Zuilichem Zorg heeft gespecialiseerde fysiotherapeuten die jouw heupklachten kunnen verminderen en/of verhelpen.

Soorten heupklachten

Heupklachten kunnen ontstaan door overbelasting, slijtage of sporten. Soms is het onduidelijk of een aandoening van de heup de pijn veroorzaakt of dat een bewegingsstoornis elders in het lichaam de pijn veroorzaakt. Bij Van Zuilichem Zorg hebben wij gespecialiseerde fysiotherapeuten die jou daarbij kunnen helpen. 

Onze therapeuten kunnen je helpen bij de volgende heupklachten:

  • Slijmbeursontsteking
  • Artrose
  • Artritis
  • Overbelasting van spieren, banden en kapsel
  • Totale heup prothese
  • Operatie na een breuk van de heup
  • Heupdysplasie
  • Impingement (inklemming)
  • Referred pain (uitstralende pijn) naar heup, bil, lies, onderrug, dijbeen, onderbeen en in sommige gevallen de enkel of voet.

Fysiotherapie bij heupklachten bij Van Zuilichem Zorg

De behandeling van heupklachten is zoals hierboven omschreven sterk afhankelijk van de oorzaak, de intensiteit van de pijn en jouw bewegingsmogelijkheden. Daarom zal bij de intake een uitgebreid onderzoek plaatsvinden. Om een goed en op maat gemaakt behandelplan voor jou op te stellen, kijkt hij/zij ook naar jouw beweegpatroon, de dagelijkse beperkingen waar jij tegenaan loopt en jouw spierconditie. Samen komen jullie tot een specifiek, op jouw klachten gericht, begeleidingstraject.

Behandeling van heupklachten bij Van Zuilichem Zorg

Een behandeling kan bestaan uit manuele fysiotherapie, sportfysiotherapie en oefentherapie, waaronder bijvoorbeeld rek-, kracht- en stabiliteitsoefeningen. Daarnaast kan massage, shockwave therapie, dry needling, taping en manuele triggerpointtherapie in sommige gevallen het herstelproces versnellen.

Wil je meer informatie over fysiotherapie bij heupklachten?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wil je direct een afspraak inplannen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0165-512257. Ook kun je mailen naar info@vanzuilichemzorg.nl of het contactformulier op onze website invullen. Je kunt onze praktijken vinden in Oud Gastel, Willemstad, Standdaarbuiten, Roosendaal, Kruisland, Steenbergen en Stampersgat.