zuil-2

Heb jij last van hand- en polsklachten?

Zodra je last hebt van hand- of polsklachten weet je hoezeer je daardoor beperkt wordt in je dagelijks functioneren. Logisch dat je er zo snel mogelijk vanaf wilt. Onze handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand ook erg kwetsbaar. Zelfs een klein letsel kan al grote gevolgen hebben. Een goede behandeling door een ervaren handtherapeut is dan ook belangrijk. Blijf dus niet lang met je hand- en polsklachten rondlopen en trek op tijd aan de bel bij Van Zuilichem Zorg. Onze gespecialiseerde handtherapeuten staan je met raad en daad bij om je te ondersteunen bij herstel en/of vermindering van jouw hand- en polsklachten. 

Soorten aandoeningen van de hand en pols

Er zijn veel verschillende aandoeningen en blessures waardoor hand- en polsklachten ontstaan. Afhankelijk van de oorzaak en de symptomen gaat één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten op zoek naar de behandeling die het beste past bij jouw specifieke klacht. 

De verschillende aandoeningen

  • Carpaal tunnel syndroom 
  • Polsinstabiliteit
  • Syndroom van Quervain
  • CMC (duim)-artrose
  • Vinger- en polsartrose
  • Malletvinger
  • Triggerfinger
  • Ski duim
  • Vingerverstuiking en volair plaatletsel
  • Ziekte van Dupuytren

Behandeling van hand- en polsklachten bij Van Zuilichem Zorg ​

Onze handtherapeuten bieden handtherapie. Zij zijn deskundig op het gebied van (hand)aandoeningen, anatomie, wondgenezing, ontwikkelingen binnen de handchirurgie, informatie over het gebruik van protheses, het behandelen van blessures en aandoeningen en het herkennen van complicaties.

Hoe ziet de behandeling er uit?

Afhankelijk van de aandoening of blessure zal de behandeling over het algemeen bestaan uit oefentherapie, het aanleren van een goede polshouding en een juist gebruik van de hand tijdens jouw dagelijkse activiteiten, werk en sport. Daarnaast volg je meestal ook een spierversterkend en stabiliserend hand- en polsprogramma. De handtherapeut kan het behandeltraject ondersteunen met manuele technieken of door gebruik te maken van taping of bracing. Als laatste kan de therapeut een advies geven over hoe je jouw pols en/of hand het beste kan belasten.

Wie zijn onze handtherapeuten?

Onze handtherapeuten zijn: Martijn Buijs MSc. (handtherapeut, manueel therapeut en docent AVANS), Jaentien Borsten MSc. (handtherapeut, sportfysiotherapeut, COPD, hart- en vaatfysiotherapeut, geriatrisch fysiotherapeut) en Anouk Antonissen (fysiotherapeut en handtherapeut).

van-zuilichem-foto5

Wil je meer informatie over handtherapie bij Van Zuilichem Zorg?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wil je direct een afspraak inplannen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0165-512257. Ook kun je mailen naar info@vanzuilichemzorg.nl of het contactformulier op onze website invullen. Je kunt onze praktijken vinden in Oud Gastel, Willemstad, Standdaarbuiten, Roosendaal, Kruisland, Steenbergen en Stampersgat.