zuil-2

Groepstherapie voor mensen met reuma

Heb je (een vorm van) reuma dan ervaar je problemen met allerlei dagelijkse activiteiten. Bij ernstige vormen kan het zelfs invaliderend zijn. Reuma is helaas in de meeste gevallen nog niet te genezen, hoewel er de laatste decennia veel vorderingen gemaakt zijn. De aandoening is vaak in een vroeg stadium aan te tonen. Gelukkig kunnen we daardoor ernstige symptomen en complicaties voorkomen of beperken. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een reumatische aandoening baat hebben bij gedoseerd belasten. Bij Van Zuilichem Zorg hebben wij speciaal voor deze groep cliënten een oefenprogramma in groepsverband samengesteld. Van Zuilichem Zorg is daarom ook aangesloten bij Fyranet*.

Wie komen in aanmerking?

Patiënten met reumatoïde artritis of aan reuma aanverwante ziekten komen in aanmerking voor deze speciaal daarop aangepaste groepstrainingen. Je dient altijd een verwijzing van je reumatoloog of huisarts te hebben.

Waarom groepstherapie?

Vroeger werd aan mensen met reuma absolute (bed)rust en warmte over een langere periode voorgeschreven. Nu blijkt echter uit langdurig onderzoek dat deze mensen juist baat hebben bij gedoseerd belasten. Dit alles uiteraard binnen de grenzen en de mogelijkheden van de individuele persoon. Samen met reumatologen, de reumapatiëntenvereniging, zorgverzekeraars en fysiotherapeuten is een oefenprogramma in groepsverband ontwikkeld, waarin al deze nieuwe inzichten aan bod komen.

Voorop staat dat we rekening houden met de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de patiënt.

De groepstherapie biedt jou de volgende voordelen:

De groepslessen zijn opgebouwd uit dezelfde onderdelen en volgens dezelfde principes als het in onze praktijk gebruikte wervelkolom-managementconcept.

van-zuilichem-foto2

Wil je meedoen met groepstherapie voor reumapatiënten?

Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

*Wat is FYRANET?

Van Zuilichem Zorg is aangesloten bij Fyranet. Dit is een reumanetwerk van praktijken fysiotherapie in het werkgebied van het Bravis ziekenhuis te Roosendaal en Reumazorg Roosendaal. Deze praktijken dienen te voldoen aan bepaalde voorwaarden ten aanzien van toegankelijkheid, therapieruimten, benaderingswijze problematiek, opleiding, gestructureerd overleg, etc. De lijnen naar de reumatologen zijn kort via een gesloten netwerk.