zuil-2

Geriatriefysiotherapie

Ben je inmiddels op een leeftijd gekomen waarbij je merkt dat het bewegen niet meer zo vlot gaat als vanouds? Neemt de kracht in je benen af en is overeind komen uit de stoel moeilijk? Krijg je meer moeite met boodschappen doen of ben je angstig om te vallen? Dat zijn nu typisch de problemen waar de geriatriefysiotherapeut jou bij kan helpen. Geriatriefysiotherapie is tevens bedoeld voor senioren die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

Wanneer kun je terecht bij de geriatriefysiotherapeut?

Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en heeft als geen ander inzicht in de verouderingsprocessen en lichamelijke aandoeningen die vooral bij ouderen voorkomen. Ook mensen die ‘ouderdomsverschijnselen’ ervaren als gevolg van een aandoening of ziekte (Parkinson, MS, beroerte, CVA, dementie of een gebroken heup) kunnen bij een geriatriefysiotherapeut terecht. 

Wanneer naar een geriatriefysiotherapeut?

 • als je slecht ter been bent en niet meer zonder hulpmiddel kunt lopen
 • als je moeilijk uit je stoel of bed kunt komen
 • als je de trap niet meer op durft of kunt
 • als je bang bent om te vallen
 • als de verzorging van jezelf en het doen van huishoudelijk werk een probleem wordt
 • als je uit het ziekenhuis komt en nog therapie thuis nodig hebt
 • als jouw partner of mantelzorger, die voor jou wil blijven zorgen, goed wil leren omgaan met jouw beperking

Behandeling bij de geriatriefysiotherapeut?

Bij de eerste afspraak met de geriatriefysiotherapeut, zullen we eerst jouw klachten goed in kaart brengen. Vervolgens wordt in overleg met jou een behandelplan opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met jouw beperkingen, maar vooral jouw mogelijkheden. De behandeling kan in de praktijk plaatsvinden of bij jou thuis indien dat nodig is. 

Wat zijn de soorten behandelingen?

 • looptraining, 
 • evenwichtsoefeningen, 
 • valpreventie 
 • krachtoefeningen

Geriatriefysiotherapie bij Van Zuilichem Zorg

Geriatriefysiotherapie is erop gericht jouw klachten te verminderen en/of op het herwinnen van jouw mobiliteit en zelfstandigheid. Bij verlies van mobiliteit leer je onder begeleiding van de geriatriefysiotherapeut hoe je er goed mee om kunt gaan. Met behulp van geriatriefysiotherapie word jij in staat gesteld zo lang mogelijk, op een verantwoorde manier, in je eigen leefomgeving te functioneren. Daarom kijken de geriatriefysiotherapeuten bij Van Zuilichem Zorg niet alleen naar jouw lichamelijke beperkingen, maar kijken ze ook naar jouw thuissituatie en houden ze rekening met eventuele psychosociale problemen zoals eenzaamheid.

Wil je contact met één van onze geriatriefysiotherapeuten?

Ben je op zoek naar geriatriefysiotherapie in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de geriatriefysiotherapeuten van Van Zuilichem Zorg: