zuil-2

FITKIDS

Een fit en gezond kind, dat wil elke ouder. Maar soms loopt het anders en heeft jouw kind te maken met een chronische ziekte en/of beperking en komt het daardoor te weinig aan zijn of haar beweging. Daarvoor hebben wij bij Van Zuilichem Zorg FITKIDS ontwikkeld. Dit is een fitness- en oefenprogramma waarmee deze kinderen kunnen leren, dat ze ondanks hun beperking of ziekte, gewoon mee kunnen doen aan activiteiten en sport. Ze krijgen de tools in handen, waarmee ze zich een nieuwe gezonde leefstijl kunnen aanmeten, waarbij bewegen vanzelfsprekend en plezierig is.

Voor wie is FITKIDS?

Een FITKIDS-groep bestaat uit kinderen die verschillende beperkingen kunnen hebben en daardoor vaak een gedwongen passief leven leiden, met weinig beweging. Je kunt daarbij denken aan beperkingen die ontstaan door aandoeningen zoals:

Hoe werkt het programma FITKIDS?

Er wordt getraind onder professionele begeleiding van een kinderfysiotherapeut in een gewone praktijk- of oefenruimte waar ook sporters zonder beperking trainen.

In het programma wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen, zowel fysiek als mentaal. Plezier en ontspanning staan voorop. Het doel is om deze kinderen weerbaarder te maken en hun zelfredzaamheid te vergroten. Iedere les wordt gestart met een gezamenlijke warming-up, waarna een individueel programma volgt. De les wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down.

Betrokkenheid ouders

Ook de ouders worden intensief bij het gehele traject betrokken en begeleid. Meedoen wordt zeer op prijs gesteld. 

Doel is kinderen te laten instromen in een reguliere sportvereniging. Daarom kunnen kinderen kennismaken met tal van sporten. Elke drie maanden vindt er een evaluatie plaats.

Praktische informatie over FITKIDS

 Zowel de huisarts, kinderarts, als kinderfysiotherapeut kan kinderen doorsturen naar FITKIDS.

Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden het FITKIDS-programma.

FITKIDS bij Van Zuilichem kan op de locatie Oud Gastel.

Dinsdag van 16.30 – 17.30 uur.

Pascal

Denk je dat FITKIDS iets is voor jouw kind?

Voor nadere informatie kun je informatie inwinnen via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl of het contactformulier op onze website gebruiken. 

Bij Van Zuilichem Zorg is kinderfysiotherapeut Pascal van der Weegen verantwoordelijk voor de begeleiding bij FITKIDS