zuil-2

Heb je last van enkel- en voetklachten?

Bijna iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je bent aan het lopen, je stapt mis en je verzwikt je enkel. Een verzwikte enkel komt in allerlei gradaties voor en met de juiste behandeling kun je na zes tot twaalf weken weer goed uit de voeten. Het is de meest voorkomende oorzaak van enkel- en voetklachten. Maar er zijn er nog veel andere oorzaken voor enkel- en voetklachten. Eén ding is zeker: je wilt snel af van dit soort klachten en je wilt ze het liefst voorkomen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan je graag met raad en daad terzijde als jij enkel- en voetklachten hebt. 

Soorten enkel- en voetklachten

Het enkelgewricht bestaat uit drie botstukken: het scheenbeen (tibia), het kuitbeen (fibula) en het sprongbeen (talus). In en rond het enkelgewricht lopen banden, spieren en kapsels. Er zijn verschillende soorten enkel- en voetklachten, die qua oorzaak en symptomen van elkaar verschillen.

Oorzaken en klachten

We onderscheiden de volgende oorzaken en klachten:

  • Ontsteking enkel (synovitis)
  • Slijmbeursontsteking voet
  • Hielspoor
  • Ziekte van Sever
  • Enkeldistorsie (verzwikking)
  • Enkel impingement
  • Peroneus teninopathie

Behandetraject van enkel- en voetklachten bij Van Zuilichem Zorg

Omdat enkel- en voetklachten op allerlei manieren kunnen ontstaan zal jouw eerste behandeling bij Van Zuilichem Zorg bestaan uit een gedegen vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek. Wij zullen jouw klacht zo goed mogelijk in kaart brengen en samen met jou een individueel behandeltraject opstellen. Ook zullen we altijd alternatieve mogelijkheden bespreken met jou. 

Hoe ziet de behandeling er uit?

Een behandeling kan bestaan uit manuele fysiotherapie, sportfysiotherapie, oefentherapie en medical taping. Om de klachten te verminderen zal er ook aandacht besteed worden aan het optimaliseren van de mobiliteit, stabiliteit en kracht rondom het enkelgewricht. Bij hielspoor is shockwave therapie de aangewezen behandeling. 

van-zuilichem-foto5

Wil je meer informatie over fysiotherapie bij enkel- en voetklachten?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of wil je direct een afspraak inplannen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0165-512257. Ook kun je mailen naar info@vanzuilichemzorg.nl of het contactformulier op onze website invullen. Je kunt onze praktijken vinden in Oud Gastel, Willemstad, Standdaarbuiten, Roosendaal, Kruisland, Steenbergen en Stampersgat.