zuil-2

Endermologie met de LPG

Endermologie is meer dan alleen een mechanische bindweefselmassage; het is een innovatieve behandeling die de huid revitaliseert en verjongt. Met behulp van de geavanceerde LPG Alliance, het nieuwste apparaat van LPG, bieden we diverse technieken en behandelopties voor zowel (para) medische als cosmetische doeleinden.

Wat is endermologie?

Endermologie is een mechanische bindweefselmassage van de huid, onderhuid en het bindweefsel.

Via zuigkracht wordt de huid omhoog gehaald en gemasseerd in de behandelkop. Door herhaling van deze massage over het weefsel ontstaat er intensieve doorbloeding van de huid en onderliggende weefsels.

Door middel van endermologie wordt de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd, afvalstoffen worden afgevoerd, spierspanning neemt af en er vindt een verhoogde aanmaak van collageen- en elastinevezels plaats.

 

LPG Alliance

Bij van Zuilichem Zorg wordt er met de LPG Alliance gewerkt, het nieuwste apparaat wat er vanuit LPG beschikbaar is. Hierbij kunnen er diverse technieken en behandelkoppen worden ingezet, voor het optimale resultaat. Naast de LPG Alliance beschikken we over een LPG Mobilift, welke vooral wordt ingezet bij (para) medische indicaties.

Waar kan endermologie bij worden ingezet?

Wegens de vele voordelen die endermologie heeft, kan het bij veel klachten worden ingezet.
We kunnen de indicaties onderscheiden in (para) medisch en cosmetisch.

(Para) medische indicaties endermologie:

Cosmetische indicaties endermologie:

Veelgestelde vragen over endermologie

Oedeem, littekenweefsel, fibrose, brandwonden, pijnpunten, spierspanning:

Wanneer u bij ons komt met klachten die voortkomen vanuit één van de bovengenoemde  (para) medische indicaties, dan zal de behandelend therapeut aangeven of endermologie als onderdeel van uw behandeling gewenst is. Afhankelijk van uw klachten en de ernst hiervan zal de therapeut een behandelplan opstellen, waarin ook wordt benoemd hoe regelmatig de endermologie behandeling zal worden toegepast.

Voor- en nazorg cosmetische- en chirurgische ingrepen:

Wanneer u een cosmetische ingreep zal ondergaan of deze heeft ondergaan, zorgt endermologie voor mooiere resultaten en een beter herstel. Bij een liposuctie of buikwandcorrectie wordt geadviseerd 4-6 behandelingen voorafgaand uit te laten voeren, het beste is om deze dan 1 tot 2 keer per week één behandeling toe te passen. Na een ingreep zien we vaak dat er oedeem, fibrose en littekenweefsel ontstaat, behandeling daarvan hangt af van de mate waarin dit aanwezig is en zal bij de eerste behandeling na de ingreep ongeveer kunnen worden ingeschat.

Cosmetische indicaties:

Bij cellulite en huidverslapping wordt het aantal behandelingen op basis van de mate waarin dit voorkomt en wat uw wensen zijn bepaald. Meestal is het advies om 10 tot 15 behandelingen te ondergaan, twee behandelingen per week. Iedere behandeling duurt 35 minuten en in deze tijd wordt een persoonlijk programma toegepast. De eerste afspraak wordt dit programma voor u opgesteld.

Wanneer de kuurbehandeling is afgerond, wordt aangeraden de behandeling eens per maand te herhalen, om het behaalde resultaat te onderhouden. Ook adviseren we een gezonde leefstijl aan te houden tijdens het ondergaan van een endermologie kuur voor cosmetische doeleinden.

Ongeacht de indicatie vindt er altijd een intake plaats, hierin wordt besproken wat uw klachten zijn. Indien endermologie hierbij een oplossing bied zal de therapeut de werking en toepassing hiervan met u bespreken. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld met daarin het aantal behandelingen en hoe frequent deze plaats nemen.

Bij de (para) medische indicaties worden er voorafgaand vaak metingen gedaan, denk bijvoorbeeld aan foto’s, volumemeting of vragenlijsten. Dit om later het effect te kunnen evalueren. Vervolgens kan er door middel van het LPG apparaat direct op de huid behandeld worden.

Bij cosmetische indicaties zullen er ook metingen plaatsvinden voordat de behandeling wordt gestart. Vervolgens krijgt u een speciaal pak aan, dit noemen we endermowear. Dit pak zorgt ervoor dat de LPG behandelkop een beter grip heeft. Bij behandeling in kuurvorm wordt er halverwege de kuur en aan het einde geëvalueerd.

Prijzen (para) medische endermologie:

In het geval van een (para) medische indicatie valt dit vaak onder oedeem-, litteken- of fysiotherapie en is vergoeding vanuit de aanvullende- of basisverzekering mogelijk.

Indien uw geen aanvullende vergoeding heeft en de indicatie niet onder de chronische indicaties valt worden de tarieven voor oedeem-, litteken- of fysiotherapie gehanteerd.

Prijzen kuren cosmetische endermologie:

De prijzen voor cosmetische endermologie kun je vinden op onze tarievenpagina

Wil je contact met één van onze huidtherapeuten?

Ben je op zoek naar een endermologie behandeling in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de huidtherapeuten van Van Zuilichem Zorg: