zuil-2

Echografie

Binnen van Zuilichem Zorg kunnen we gebruik maken van echografie. Dit is een aanvullende onderzoeksmethode binnen de fysiotherapie. We kunnen er de kwaliteit van spieren, pezen, kapsels, banden en soms ook de zenuwen en bloedvaten in armen en benen mee in kaart brengen en beoordelen. Zo kunnen we informatie krijgen over de vorm, de ligging en structuur van jouw weefsels. Dit kan veel verduidelijking geven over het ontstaan van jouw specifieke klachten. We kunnen afwijkingen aantonen en/of uitsluiten waardoor we jou gerichter, sneller en efficiënter kunnen behandelen.

Wat kunnen we beoordelen met echografie?

Hoe werkt echografie?

Het werkt niet veel anders dan het maken van een echo van een ongeboren baby. Het echo-apparaat brengt door middel van onhoorbare geluidsgolven een lichaamsdeel in beeld. Die geluidsgolven weerkaatsen in je lichaam en zo ontstaat er een beeld op de monitor. De fysiotherapeut zal eerst wat gel aanbrengen op de plek die hij/zij in beeld wil brengen. Daarna wordt het apparaat over de huid ‘gewreven’. Het is volledig pijnloos. De fysiotherapeut bespreekt met jou welke afwijking hij/zij ziet en zal de behandeling daarop afstemmen.

Wil je gebruik maken van echografie?

Ben je op zoek naar een echografie in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de therapeuten die bekwaam zijn in echografie bij Van Zuilichem Zorg: