zuil-2

Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie is een moeilijk woord voor een zachte manipulatietechniek die helpt om disharmonieën in de beweging van schedelbeenderen, ruggengraat en heiligbeen te herstellen. Deze vormen, samen met de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel) een eenheid. Overal in ons lichaam zit bindweefsel, dat alles met elkaar verbindt. Door verschillende oorzaken kan er een verstoring optreden in de beweeglijkheid van dat bindweefsel. Je kunt daardoor concrete klachten krijgen, zoals hoofdpijn. Maar vaak zijn de klachten onduidelijk, zoals een algeheel gevoel van malaise. Het gevoel dat je niet lekker in je vel zit of dat je je heel futloos voelt.

Bij welke klachten kan craniosacraal therapie helpen?

Als je één van onderstaande klachten ervaart, kun je een cranio-sacraal behandeling overwegen. Vraag om advies bij onze osteopaten Suzanne Roks en Laura van Mechelen i.o..

Wat is het Craniosacrale systeem?

Het zogenoemde craniosacrale systeem in ons lichaam verwijst naar zowel de hersenen als het ruggenmerg, die zijn bekleed met beschermende vliezen waarbinnen een vloeistof in een bepaald ritme circuleert. Dit craniosacrale systeem heeft invloed op het functioneren van het centrale zenuwstelsel. Wanneer door spanningen in de hersenvliezen het ritme wordt verstoord, wordt ook de beweging in de schedelbeenderen, de ruggengraat en het heiligbeen gedeeltelijk geblokkeerd waardoor bepaalde lichaamsfuncties bemoeilijkt kunnen worden.

De behandeling

Een behandeling door de craniosacraal therapeut geeft jouw spieren, weefsels en organen de kans om op eigen tempo hun oorspronkelijke bewegingsvrijheid terug te krijgen en zo spanningen los te laten. De craniosacraal therapeut legt zijn/haar vingers of handen op jouw lichaam en volgt de bewegingen die hij/zij voelt. Deze beweging kan versterkt (nooit forceren) worden door plaatselijke, zeer zachte druk en/of trekkracht uit te oefenen. Omdat in het lichaam alles direct of indirect met elkaar verbonden is, heeft ontspanning van een bepaald deel in ons lichaam automatisch effect op het ritme en dus ook op het totale systeem.

Wil je meer informatie over craniosacraal therapie bij Van Zuilichem Zorg?

Ben je op zoek naar craniosacraal therapie in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de therapeuten die bekwaam zijn in craniosacraal therapie bij Van Zuilichem Zorg: