zuil-2

Verwijderen steelwratjes en bultjes met cauterisatie

Wanneer je last hebt van steelwratjes, ouderdomswratjes of andere huidoneffenheden die je op je huid voelt liggen, is cauterisatie de oplossing. Tijdens de behandeling verwijderen we het verdikte plekje doormiddel van warmte. Het voordeel van deze methode is dat de omliggende huid intact blijft, omdat we niet hoeven te snijden of hechten, ontstaat er geen littekenweefsel.

Intake cauterisatie behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intake plaats waarbij de huidtherapeut de plekjes beoordeeld. Wanneer het gaat om een goedaardige verdikte huidafwijking zoals hierboven omschreven, kan de behandeling worden voortgezet. Bij twijfel over de diagnose en/of de aard van het plekje, zal de huidtherapeut je verwijzen naar jouw huisarts. Indien mogelijk worden de plekjes direct behandeld.

Hoe ziet de behandeling eruit?

We bespreken samen welke plekjes je behandeld wil hebben. Vervolgens starten we met het desinfecteren van de plekjes die we gaan behandelen. Hierna starten we met cauteriseren en zul je een branderig gevoel ervaren. Zodra het plekje behandeld is zal dat gevoel afnemen. Er is nu een korstje zichtbaar. Binnen een behandeling van 15 tot 30 minuten kunnen al tientallen plekjes behandeld worden. Meestal is één behandeling voldoende, maar soms is er een tweede keer nodig als het plekje wat groter is dan gemiddeld.

Hoe herstelt mijn huid na de behandeling?

Direct na de behandeling zal er een korstje ontstaan, deze kan een huidskleur hebben of juist wat donkerder zijn, beide is normaal. Afhankelijk van de grootte van het behandelde plekje, zal het korstje binnen enkele dagen tot een week zelf loslaten. Het is erg belangrijk dat dit uit zichzelf gebeurt en dat je niet eerder aan het korstje gaat krabben of deze op een andere manier los gaat maken van de huid.

Hoe verzorg ik mijn huid na de behandeling?​

Na de behandeling is het van belang de behandelde huid de eerste 24 uur droog te houden, zodat het korstje kan indrogen en mooier geneest.

Zodra het korstje loslaat kan de huid wat lichtroze zijn van kleur, doordat deze pas kort is hersteld. Wanneer dit het geval is zal dat binnen enkele dagen tot weken bijtrekken naar de normale huidskleur. Zolang de huid lichtroze is raden we aan om deze niet bloot stellen aan de zon. Ga je je huid toch blootstellen? Zorg dan voor zonbescherming! Let er hierbij op dat je deze bij zonblootstelling iedere 2 uur opnieuw opbrengt en dat ook doet zodra je hebt gezwommen of gezweet. De huidtherapeut kan je adviseren een geschikte zonbescherming te vinden.

Wil je contact met één van onze huidtherapeuten?

Ben je op zoek naar een cauterisatie behandeling in Noord-Brabant? Dan ben je bij Van Zuilichem Zorg aan het juiste adres! Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

Maak hier kennis met de huidtherapeuten van Van Zuilichem Zorg: