zuil-2

Bewegen voor ouderen

Veel bewegen helpt ons om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Wil jij zo lang mogelijk lichamelijk en mentaal gezond blijven, zodat je nog lang zelfstandig kunt blijven wonen? Dan is het belangrijk dat je voldoende beweegt. Kom je niet aan voldoende beweging of vind je het moeilijk om zelf aan de slag te gaan. Dan is wellicht de training ‘Bewegen voor ouderen’ iets voor jou. Zo kun je gezellig in groepsverband werken aan je conditie en spierkracht.

Wat houdt Bewegen voor ouderen in?

Het programma bestaat uit gymnastiekoefeningen. Het doel is dat we door middel van oefeningen werken aan het op peil houden van:

Locatie Willemstad

Iedere week worden er meerdere lessen gegeven op onze praktijk aan de Jan van Glymesstraat in Willemstad: 

  • Dinsdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur onder begeleiding van fysiotherapeut Marije Maranus.
  • Donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur onder begeleiding van sportfysiotherapeut en geriatrisch fysiotherapeut Jaentien Borsten.
  • Vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur onder begeleiding van fysiotherapeut Joyce Jacobs.

Locatie Stampersgat

Elke woensdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur wordt in de bovenzaal van Basisschool” De Steiger ” aan de Havenstraat te Stampersgat onder leiding van geriatrisch fysiotherapeut Cees van Leent gymnastiekles voor ouderen gegeven.

De organisatie is in handen van de Bond voor Ouderen te Stampersgat. Ongeveer 20 ouderen nemen deel. De lessen zijn geheel gratis. Je kunt deelnemen wanneer je 50+ bent.

van-zuilichem-foto5

Nieuwsgierig naar de training Bewegen voor ouderen?

Ben je nieuwsgierig of de training Bewegen voor ouderen geschikt is voor jou en wil je meer informatie? Kom dan gerust eens langs tijdens de lestijden.