zuil-2

Beweegprogramma voor mensen met diabetes type 2

Heb je suikerziekte ofwel diabetes mellitus type 2 en heb je daarvoor medicatie gekregen? Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor mensen met diabetes kan leiden tot minder medicijngebruik. Het is echter van belang dat het bewegen goed wordt begeleid. Bij Van Zuilichem Zorg kun je een speciale cursus volgen die ontwikkeld is voor jou als diabeet. 

Waarom dit beweegprogramma voor diabetici?

Het doel van de cursus is om mensen die suikerziekte hebben en moeite hebben om actief te bewegen te begeleiden naar een meer actieve levensstijl. Het beweegprogramma verbetert de algehele conditie en zorgt ervoor dat de hoeveelheid spierweefsel toeneemt, waardoor de insulinebehoefte positief wordt beïnvloed.

Hoe werkt het beweegprogramma voor diabetici?

Er wordt gestart met een fysieke test, waarbij we informatie verzamelen over je fitheid. Ook jouw persoonlijke omstandigheden worden besproken. Tijdens de trainingen houden we hier rekening mee. Ook de manier waarop jij en je omgeving beter met je ziekte kunnen omgaan wordt tijdens de cursus besproken. Gedurende de cursus zijn er 2 groepsbesprekingen waarbij jouw vorderingen worden geëvalueerd. 

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus heeft een tijdstraject van 13 weken, waarin er 22 groepstrainingen zijn opgenomen. Om de persoonlijke aandacht te garanderen is de groepsomvang maximaal 10 personen.

Praktische informatie

De prijs van deze cursus bedraagt € 329,00. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deze cursus geheel of gedeeltelijk. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je zorgverzekeraar.

van-zuilichem-foto2

Wil je meedoen?

Heb je interesse in het beweegprogramma voor mensen met diabetes type 2? Inschrijven kan via onze balie of via info@vanzuilichemzorg.nl. Of bel naar 0165-512257. Je kunt ook het contactformulier op onze website gebruiken, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.