zuil-2

Behandeling van klachten door COPD of Long COVID

Ervaar je problemen aan je longen of luchtwegen, zoals kortademigheid, hoesten en het gevoel geen lucht te hebben? Als je deze klachten langdurig hebt, wordt het COPD genoemd. Ook bij Long COVID komt kortademigheid voor. Als gevolg van de kortademigheid ben je vaak niet goed in staat om dagelijkse activiteiten te ondernemen. Laat staan dat je lekker kunt sporten, wandelen of fietsen. Met als gevolg dat je conditie verslechtert. Hierdoor treedt de kortademigheid nog sneller op en ontstaat het gevoel eerder moe te zijn.

Je zult ongetwijfeld van je huisarts of longarts te horen hebben gekregen dat je aandacht moet hebben voor goede voeding en dat je eventueel moet stoppen met roken. Daarnaast is het van belang te werken aan je conditie. Bij Van Zuilichem Zorg hebben we gespecialiseerde fysiotherapeuten die mensen met luchtwegaandoeningen kunnen helpen bij het verminderen of verhelpen van kortademigheid en bij het opbouwen van je conditie.

Wat houdt de behandeling bij COPD en Long COVID in?

Onze fysiotherapeuten doen eerst onderzoek om je inspanningsmogelijkheden te kennen, waarna ze jou een oefen- en beweegprogramma aanbieden dat je goed kunt verdragen. Een dergelijk programma kan bestaan uit ademhalingsoefeningen, spierversterkende oefeningen en het trainen van spieruithoudingsvermogen.

Bij Van Zuilichem Zorg hanteren we een zgn. ‘geïntegreerde aanpak’. Dit betekent dat onze fysiotherapeuten nauw samenwerken met huisartsen, (long)artsen en longverpleegkundigen om jouw gezondheidstoestand te verbeteren. Gezamenlijk zijn wij in staat jou de goede en meest effectieve zorg te bieden.

Wil je meer informatie over de behandeling bij COPD en Long-COVID?

Vind hier een locatie bij jou in de buurt. Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak via 0165-512257. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@vanzuilichemzorg.nl.

In de praktijk van Van Zuilichem wordt deze geïntegreerde aanpak in de behandeling van kortademigheid bij COPD en Long COVID toegepast door: